Billboards met spoilers van Netflix moeten mensen binnen houden

Netflix staythefuckhome coronavirus
Netflix

“Blijf in uw kot”, verwoordde minister Maggie De Block het, of zoals ze in de Verenigde Staten zeggen: #StayTheFuckHome. Jammer genoeg komt de boodschap daar niet bij iedereen even goed over en dus kwam iemand in de VS met een drastisch plan. Wie daar buiten komt, riskeert spoilers te zien van zijn favoriete Netflix-reeks. Alleen blijken de affiches niet echt te zijn, maar enkel een idee van een creatieve student.

De Verenigde Staten is de laatste week uitgegroeid tot het nieuwe epicentrum van de coronapandemie. Donald Trump mag dan al de genomen maatregelen verlengd hebben, de vraag om thuis te blijven en aan social distancing te doen, wordt daar lang niet zo goed opgevolgd als in België.

Om mensen extra aan te moedigen om zo weinig mogelijk buiten te komen, kwam een creatieve student met het plan om een ludieke campagne te lanceren. Hij of zij hoopt met billboards met daarop spoilers van Netflix Originals mensen aan te moedigen om thuis te blijven.

#StayTheFuckHome

Onder andere over La Casa de Papel, Narcos, Love is Blind, Stranger Things en Kingdom zijn virtuele affiches gemaakt waarop een deel van het plot verklapt wordt. “Because if the virus doesn’t stop you from going out … The spoilers will“, valt te lezen in de bijhorende video online.

De campagne gaat dus niet uit van Netflix zelf en is ook nergens echt te zien. Toch lijkt de streamingdienst wel fan te zijn van het idee, zo kunnen we toch opmaken uit hun reactie erop op Twitter.

Bekijk hier de campagne … met spoilers

Gesponsorde artikelen