Netflix verhoogt prijzen van alle abonnementen in België

Netflix heeft de prijs van al zijn abonnementsformules in België verhoogd. Het is daarmee de eerste keer sinds de lancering zeven jaar geleden dat het Basic-abonnement duurder wordt. De prijsverhoging geldt meteen voor nieuwe abonnees en wordt de komende maanden geleidelijk aan ook doorgevoerd bij bestaande klanten.

Netflix blijft – ondanks de toegenomen concurrentie van vooral Disney+ – de populairste streamingdienst, ook in ons land. Het voegt dan ook aan de lopende band nieuwe content toe en heeft regelmatig een hit te pakken, iets wat op dit moment nog maar eens bewijst met Squid Game. Het bedrijf focust ook steeds meer op Belgische Netflix Originals, met onder andere recent nog het tweede seizoen van Into The Night.

Al die investeringen hebben echter ook een prijskaartje en daardoor voelt Netflix zich genoodzaakt om de prijs van hun abonnementen in België op te trekken. Begin dit jaar deed het al hetzelfde in onder andere de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. De laatste prijsstijging in ons land dateert al van begin 2020 en ging toen enkel over de Standaard- en Premium-abonnementen. Nu wordt ook de Basic-formule niet gespaard.

Bekijk hier de nieuwe prijzen van alle Netflixabonnementen

AbonnementBasicStandaardPremium
Oude prijs7,99 euro11,99 euro15,99 euro
Nieuwe prijs8,99 euro13,49 euro17,99 euro
Aantal schermen124

De prijsverhoging gaat voor nieuwe klanten in vanaf vandaag, donderdag 7 oktober 2021. Bestaande klanten zullen vanaf 14 oktober via mail geleidelijk aan ingelicht worden over de nieuwe prijzen. Eén maand na die mail gaat ook voor hen de prijsstijging in.

Meer
Lees meer...