Netflix wordt duurder: alleen ‘basic’-formule blijft hetzelfde

Netflix-abonnementen worden duurder in ons land. Alleen de goedkoopste ‘basic’-formule blijft 7,99 euro per maand kosten. De ‘standaard’- en ‘premium’-formules zullen respectievelijk met 1 en 2 euro per maand opslaan. De streamingdienst neemt deze maatregel net nu er flink wat streamingcontent bijkomt in ons land.

Het ‘standaard’-abonnement van Netflix zal vanaf nu 11,99 in plaats van 10,99 euro per maand kosten. Abonnees kunnen in High Definition (HD) series en films streamen op twee schermen tegelijkertijd.

De prijs voor de ‘premium’-formule gaat dan weer van 13,99 euro naar 15,99 euro per maand. Daarmee kan je je favoriete films en series op vier schermen tegelijk bekijken in Ultra HD-kwaliteit.

Abonnees van de goedkoopste formule van 7,99 euro (die niet opslaat) kunnen maar op één scherm gebruiken maken van Netflix en dat in Standard Definition.

Bestaande abonnees?

De verhoogde prijzen gelden onmiddellijk voor nieuwe abonnees in België. Mensen met een lopend abonnement zullen een e-mail van Netflix krijgen en in de Netflix-app een maand voor de prijsverhoging geïnformeerd worden. 
Wellicht gebeurt dat pas over een week of twee. Bovendien zou het specifieke moment van de prijsverhoging ook afhangen van de facturatiecyclus van de klant.

Lokale content

Netflix wijt deze prijsstijging voor Belgische klanten aan investeringen in nieuwe reeksen en films. Ook benadrukt Netflix veel producties gepland te hebben in België. Eén daarvan is de eerste Belgische Netflix Original Into the Night en het tweede seizoen van Undercover met Tom Waes in coproductie met de VRT en productiehuizen De Mensen en DFW.

Onlangs raakte bekend dat de eerste volledig Nederlandse Netflix Original op 17 januari verschijnt. Bij onze noorderburen gaan nu stemmen op om streamingdiensten meer aan banden te leggen. Sommigen willen streamingdiensten een quotum opleggen om content uit het land zelf aan te bieden. In Frankrijk moet al 20 procent van het aanbod Franstalig zijn en in EU-landen moet 30 procent van het aanbod van Europese bodem zijn.

Streamingoorlog in België nakend

Netflix verhoogt zijn prijzen net nu in België de streamingoorlog dreigt los te barsten. Zo breidt Telenet Play zijn aanbod uit en willen Amazon Prime en Apple TV de kijktijd van de Belgen veroveren. Ook wordt Disney + dit jaar gelanceerd in ons land en sleutelt DPG, het moederbedrijf van VTM, aan een ‘Vlaamse Netflix’.

Meer
Lees meer...