Netflixfilm ‘The Wonderful Story of Henry Sugar’ van Wes Anderson met Benedict Cumberbatch krijgt trailer

Netflix heeft de officiële trailer voor The Wonderful Story of Henry Sugar gelost. Het gaat om een verfilming van het gelijknamige boek van Roald Dahl. Regisseur van dienst is Wes Anderson, die zijn gekende stempel drukte op de film. De hoofdrollen zijn dan weer weggelegd voor Benedict Cumberbatch, Dev Patel, Ben Kingsley, en Ralph Fiennes.

Netflix pakt eind deze maand uit met een bijzondere film. The Wonderful Story of Henry Sugar is namelijk geregisseerd door Wes Anderson en gebaseerd op een verhaal van Roald Dahl. Het is de tweede keer dat Anderson een verhaal van Roald Dahl onder handen neemt, na Fantastic Mr. Fox in 2009.

The Wonderful Story of Henry Sugar

The Wonderful Story of Henry Sugar is gebaseerd op de roman The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More van Roald Dahl. Het verhaal volgt Henry Sugar, een rijke man die graag gokt. Hij vindt op een dag een doktersverslag van een patient die zichzelf omschrijft als “de man die kan zien zonder z’n ogen te gebruiken”. De man kon kijken zelfs wanneer dokters zijn ogen bedekt hadden. Hij maakte deel uit van een circus waar hij geld kon verdienen met z’n bijzondere talent. De dokters wilden de man gebruiken om blinden te helpen, maar wanneer ze terugkeren naar het circus om hem te halen, komen ze te weten dat hij overleden is.

Henry blijft echter niet bij de pakken zitten. Hij weet namelijk dat het talent van de man wel eens van pas kan komen tijdens het gokken. Daarom probeert hij zelf te leren om door voorwerpen te kunnen kijken.

The Wonderful Story of Henry Sugar is een kortfilm van 37 minuten, die in première ging tijdens het filmfestival van Venetië. Na The Wonderful Story of Henry Sugar zullen nog drie kortfilms van Wes Anderson, gebaseerd op verhalen van Roald Dahl, volgen op Netflix. Het gaat om The Swan (donderdag 28 september), The Ratcatcher (vrijdag 29 september) en Poison (zaterdag 30 september).

Bekijk hier de officiële trailer van The Wonderful Story of Henry Sugar:

The Wonderful Story of Henry Sugar verschijnt op woensdag 27 september op Netflix. In tussentijd nog op zoek naar iets anders? Neem dan een kijkje op onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...