New Radicals komen voor het eerst sinds 1999 weer samen om ‘You Get What You Give’ te brengen om inauguratie van president Biden te vieren

De inauguratie van president Joe Biden en zijn vicepresident Kamala Harris nadert en dat wordt een historisch moment. Niet alleen omdat er dan een nieuwe start gemaakt wordt na Trump, maar ook omdat New Radicals speciaal voor die gelegenheid weer bij elkaar komen. Ze zullen de virtuele parade afsluiten die volgt op de officiële ceremonie.

New Radicals hebben één grote hit gescoord, een nummer dat voor altijd een meezinger zal blijven voor de gevorderde twintigers en dertigers onder ons.

Frontman Gregg Alexander – die sinds New Radicals songschrijver werd voor anderen – laat weten: “Als er één ding op deze planeet is dat ons de band terug bij elkaar zou doen brengen – al is het maar voor één dag – dan is het de hoop dat ons lied een sprankeltje licht kan brengen in zulke donkere tijden.”

Tijdens de campagne was het nummer de walk-on song van Doug Emhoff, de man van Kamala Harris. Joe Biden zelf schreef al in zijn autobiografie over hoe belangrijk het nummer werd voor het gezin Biden tijdens de laatste dagen van zijn zoon Beau Biden. De zoon van Biden stierf in 2015 aan kanker.

42e plaats

You Get What You Give was de eerste single uit het debuutalbum van New Radicals en enkele maanden later splitte de groep, om nooit meer bij elkaar te komen. In Vlaanderen stond het nummer maar 5 weken in de Ultratop 50 met een toppositie op plaats 42. Toch nestelde het nummer zich collectief in de breinen van de jeugd, met dank aan videoclipzenders TMF en JimTV en vooral met dank aan een reclamespot van automerk Mitsubishi. In Nieuw-Zeeland en Canada haalde het nummer de eerste plaats. U2-gitarist The Edge zei ooit in een interview dat dat het nummer is waar hij het meest jaloers op is en dat hij graag zelf zou hebben geschreven.

Meer
Lees meer...