Nicki Minaj betrapt op luchthaven Schiphol met 40 joints

Rapper Nicki Minaj is momenteel in Europa voor haar tournee. Daarbij kwam er al heel wat kritiek omdat ze bij haar concert in Amsterdam urenlang op zich liet wachten en een ingekort optreden gaf. Maar toen Minaj Nederland wilde verlaten, bracht dat nog wat problemen met zich mee.

Nicki Minaj is op de luchthaven van Schiphol in Nederland enkele uren verhoord omdat ze softdrugs op zak had. Het zou gaan om zo’n 40 joints die ze mee wilde nemen op het vliegtuig. De rapper reageerde zelf op het incident op Instagram en liet daarbij haar ongenoegen blijken.

Nicki Minaj

Eerder vandaag deelde de Nederlandse politie op X dat er een Amerikaanse vrouw opgepakt was in Schiphol. “Zojuist hebben wij een 41-jarige Amerikaanse vrouw in vrijheid gesteld die we vanmiddag op Schiphol hebben aangehouden op verdenking van uitvoer van softdrugs. De verdachte heeft na overleg met het Openbaar Ministerie een geldboete gekregen en kan haar weg vervolgen.”

Al snel werd duidelijk dat het gaat om de Amerikaanse rapster Nicki Minaj die bij het verlaten van Nederland een lading “typisch Nederlandse souvenirs” wilde meenemen. Op Instagram deelde Minaj een video van het incident. Bij de video schreef ze: “Ze proberen me bij elke show te verhinderen om er te geraken. Ze hebben mijn bagage afgenomen voor ik er zelf naar kon kijken en hebben het meteen op het vliegtuig gezet. Nu zeggen ze dat ze wachten op de douane. Dit is hoe het eruitziet wanneer mensen veel geld betalen om mijn tour te saboteren. Alles wat ze doen is illegaal.”

Ondertussen is Nicki Minaj weer op vrije voeten. Normaal stond ze op zaterdagavond in Manchester, maar dat concert is uiteindelijk gecanceld omdat de rapster niet op tijd in de Britse stad geraakte. Heel wat fans waren al aanwezig in de arena in de hoop dat het concert alsnog zou doorgaan.

Bekijk hier de post van Nicki Minaj op Instagram:

Meer
Lees meer...