Left Right
scrollTop top

Nieuw te streamen deze week: ‘Master Of None’, ‘The Kominsky Method’, ‘In Treatment’ én ‘Lucifer’, films ‘The Killing Of Two Lovers’ en ‘City Of Lies’ en ‘Cruella’


Dit lijkt wel de week van de grote comebacks, want niet alleen Master Of None is na jaren stilte terug met een nieuw seizoen, ook HBO-klassieker In Treatment is weer opgedoken met zijn eerste nieuwe seizoen in elf jaar. Ook The Kominsky Method ziet er een beetje anders uit, Lucifer vat een nieuwe seizoenshelft aan en ziet er nog gewoon helemaal hetzelfde uit. En wie er wat centjes voor over heeft kan Emma Stone zien schitteren in Cruella. Meer dan voldoende keuze dus weer deze week.

Series

Laten we beginnen met Master Of None. Voor het eerst in vier jaar tijd is er een nieuw seizoen van deze gekoesterde Netflix-parel. Maar sindsdien is er wel veel veranderd. Het derde seizoen van Master Of None heeft de ondertitel ‘Moments In Love’ meegekregen en het is belangrijk om het onderscheid te maken, want dit derde seizoen is eigenlijk gewoon iets anders dan wat de serie oorspronkelijk was. Het begin is moeilijk, maar eens je gewend bent aan de nieuwe look en het tragere tempo van de reeks ligt er weer een televisieparel te wachten.

Het hoofdpersonage van de reeks is deze keer Denise (Lena Waithe, die ook de reeks schreef). Zij is sinds de gebeurtenissen in het tweede seizoen doorgebroken als auteur, ze heeft een bestseller gescoord en heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om een mooi huis te kopen op het platteland, ver weg van de bewoonde wereld. Ze leeft er samen met Alicia (Naomi Ackle) die even luidop van een kind droomt als van een eigen antiekwinkel. Niet heel veel later is het allemaal over en uit, gaan ze elk hun eigen weg en moet ook het droomhuis worden verkocht. Lees onze uitgebreide bespreking van het nieuwe seizoen hier.

Ook op Netflix te vinden, is het derde en laatste seizoen van The Kominsky Method. Ook deze reeks is een eerder atypische titel voor de streamingreus, maar is wel te koesteren. Ook dat seizoen ziet er ietwat anders uit, want Alan Larkin – die Norman, de beste vriend van Sandy (Michael Douglas) speelde – moest afhaken voor het derde seizoen. In het begin van het derde seizoen blijkt Norman dan ook overleden te zijn en draait het over zijn nalatenschap. Hoe de reeks eruit gaat zien met een gehalveerd aantal hoofdpersonages en een brompot minder is een vraag waar we momenteel nog geen antwoord op kunnen geven, maar die ons wel met een bang hartje doet uitkijken naar dit derde seizoen.

Na tien jaar afwezigheid zijn er ook nieuwe afleveringen van In Treatment in wat officieel dan een vierde seizoen is. In deze HBO-serie krijgen we traditioneel patiënten te zien die in therapie gaan, één per aflevering en elke week een nieuwe sessie. Vier afleveringen per week worden er gelost, die allen op Streamz te zien zijn. Het draait in dit seizoen om drie nieuwe patiënten. Op de vierde dag van de week gaat therapeute Dr. Brooke Taylor de confrontatie met zichzelf aan. Haar vader is net overleden en dat heeft haar evenwicht verstoord.

Ook Lucifer is terug met het tweede deel van seizoen 5. Concreet wil dit zeggen dat op Netflix nu ook afleveringen 9 tot en met 16 van het vijfde seizoen van de reeks rond de duivel die zichzelf opdringt als consultant bij de LAPD nu te zien zijn. En die beloven veel goeds, want in de eerste nieuwe aflevering wacht een familiediner, in de tweede nieuwe aflevering horen we Lucifer zelfs populaire deuntjes zingen, want daar wacht een heuse musicalaflevering. Fun gegarandeerd dus.

Geen tweede seizoenshelft, maar wel een tweede seizoen van zes afleveringen is er van de Noorse reeks Ragnarok, eveneens op Netflix. Hierin strijdt een zeventienjarige jongeman tegen de grootse en machtige firma Jötunn, gerund door een aantal sterke industriëlen. Voor degenen die hiermee denken dat ze weten wat ze kunnen verwachten: nee dus. Er zit immers ook een grote bovennatuurlijke component aan de reeks.

Op Amazon Prime gaat deze week een nieuwe reeks van start. Panic is geschreven en gemaakt door Lauren Oliver die de reeks baseerde op haar eigen roman. De reeks draait rond een klein Texaans stadje waar een vreemde traditie heerst: de jongeren die er dat jaar afstuderen, gaan de strijd met elkaar aan middels een aantal gewaagde proeven en uitdagingen. Dit jaar is het spel gevaarlijker dan ooit. Een reeks die doet denken aan de film Nerve.

Op Star (Disney+) kan je nu de kleine reeks A Teacher vinden. Eerder was de reeks al op FOX te zien, maar nu is ze dus ook te streamen. Hierin zien we Kate Mara (bekend van onder andere House Of Cards) als leerkracht Engels die gevoelens krijgt voor één van haar leerlingen, Eric Walker. De twee zoeken elkanders gezelschap op en wat onschuldig begint als wat uurtjes bijles Engels loopt al snel uit de hand.

Ook op Star (Disney+) te zien is de nieuwe reeks Rebel. Die reeks ging in april in première op het Amerikaanse net ABC en is nu via Disney+ te streamen. Rebel draait om het leven van de echte Erin Brokovich. In de reeks Rebel heet de advocate in kwestie Annie Bello en is ze een advocate zonder diploma in de rechten, maar met heel veel vechtlust en een groot onrechtvaardigheidsgevoel. Hoofdrolspeelster Katey Sagal kennen we uit Married … With Children en Sons Of Anarchy.

En tot slot ook op Star: Bob’s Burgers, alle tien seizoenen (!) van de reeks zijn vanaf nu te bekijken op Star en daarnaast kan je ook al naar de eerste aflevering van het nieuwe elfde seizoen krijgen. Bob is eigenaar van Bob’s Burgers, een hamburgerzaak. Bob heeft een vrouw en drie vrij nutteloze kinderen. In 2014 won de serie een Emmy Award voor beste animatieprogramma. Wij zijn bij deze nieuwsgierig.

Nieuwe films

De verlossing komt dichterbij: het moet al gek gaan lopen als de cinema’s niet mogen heropenen op 9 juni, na ruim 8 maanden sluiting. Dat betekent dus ook dat een aantal films waar we al een hele tijd op wachten eindelijk onze richting uitkomen. Toch zijn we dankbaar voor al wat we de voorbije weken en maanden via VOD en streaming kregen om te verorberen. Die VOD-platformen laten zich deze week nog eens van hun sterkste kant zien met de mooie nieuwe release The Killing Of Two Lovers, te bekijken via Proximus Picx, Sooner en consorten na het betalen van een huurprijs.

Deze film draait rond de moeilijkheden die de liefde met zich kan meebrengen. David en zijn vrouw Nikki maken een moeilijke periode door. Ze geven elkaar de tijd en ruimte om na te denken over hun relatie en leven. David ziet dit echter niet zo zitten en wil alleen maar zijn huwelijk, waaruit vier kinderen voortvloeide, redden. Nikki daarentegen gaat een nieuwe relatie aan.

Sinds deze week is eindelijk ook City Of Lies te bekijken, een film die al in 2018 in de bioscopen had moeten verschijnen, maar die toen amper één maand voor release van de kalenders werd gehaald wegens het slechte imago van hoofdrolspeler Johnny Depp. In City Of Lies speelt Depp een NYPD-rechercheur die onderzoek doet naar de dood van Notorious B.I.G. en Tupac Shakur, rappers die in respectievelijk 1997 en 1996 werden doodgeschoten. Onze zalen zal de film dus allicht nooit meer halen, maar hij valt nu wel te bekijken via Sooner, Google Play, Apple TV en iTunes.

Gewoon via Streamz kan je dan weer Yellow Rose (2019) bekijken, een film die draait rond de zeventienjarige Rose. Zij droomt ervan om het dorp in Texas, waar ze illegaal verblijft, achter zich te laten om haar muzikale ambities waar te maken. Haar droom valt in duigen wanneer haar moeder door de immigratiedienst wordt opgepakt. Rose ontvlucht noodgedwongen het enige leven dat ze kende en gaat op zoek naar een nieuw thuis.

Er is ook nog wat plaats voor voetbalnostalgie deze week, want de nieuwe film Il Divin Codino op Netflix vertelt het verhaal van de legendarische Italiaanse voetballer Roberto Baggio. Geen documentaire, maar wel een speelfilm die een overzicht geeft van de lange carrière van de voetballer.

En tot slot willen we nog even blijven stilstaan bij een grote nieuwe release van Disney. Cruella is immers ter beschikking op Disney+, zij het tegen een meerprijs van 21,99 euro. In deze film wordt ingezoomd op het achtergrondverhaal van Cruella zoals we ze kennen uit de 101 Dalmatiër-films. Cruella heette immers eerst Estella en was een tiener die ervan droomde om het te maken als modeontwerpster. Maar na tal van tegenslagen komt ze op straat te staan met haar beste vrienden Horace en Jasper. De grootste reden om naar deze film uit te kijken heet Emma Stone. Cruella is beschikbaar voor alle Disney+-abonnees vanaf 27 augustus en wordt ook in de bioscoop verwacht bij de heropening op 9 juni.

Oudere films

Als we dan toch al bij Disney+ belandt zijn: de klassieker The Full Monty (1997) is aan het aanbod van Star toegevoegd. De film vertelt het verhaal van een stel werkloze staalarbeiders die met de moed der wanhoop een stripteaseact vormen die tegen alle verwachtingen in aanslaat. De mooie film werd in 1998 voor 4 Oscars, waaronder die voor Beste Film, Beste Regie en Beste Scenario. Die prijzen moesten ze allemaal laten schieten, maar die voor Beste Muziek wonnen ze wél.

Ook op Streamz zijn enkele films toegevoegd die wij altijd het vermelden waard vinden, te beginnen met Boyz N The Hood, uit 1991. Het verhaal draait rond drie vrienden die opgroeien in de achterbuurten van Los Angeles. In 1992 werd John Singleton genomineerd voor twee Oscars (Beste Regisseur en Beste Scenario), hij was daarmee meteen de jongst genomineerde regisseur en de eerste van Afrikaans-Amerikaanse afkomst.

Nog ouder, maar ook altijd het bekijken waard én sinds kort op Streamz te vinden is Terms Of Endearment uit 1983. Shirley MacLaine, en Debra Winger spelen Aurora en Emma zijn moeder en dochter die een gecompliceerde maar warme relatie onderhouden. De film volgt hen verschillende jaren van hun leven. Van het huwelijk van Emma met een man (Jack Nicholson) die een bloedhekel aan zijn schoonmoeder heeft tot de romance die Aurora begint met haar buurman, de ex-astronaut Garrett Breedlove. De film won 5 Oscars, waaronder die voor Beste Film en een Oscar voor Jack Nicholson voor zijn Bijrol.

Tot slot dienen we ook nog The Social Network te vermelden, de film van David Fincher die de ontstaansgeschiedenis van Facebook op briljante wijze vertelt. De film is al ruim tien jaar oud – de tijd vliegt! – maar lijkt met het voortschrijden der jaren alleen maar beter te worden. Atticus Ross en Trent Reznor voorzagen de film van muziek, Jesse Eisenberg speelt Mark Zuckerberg. Het lijken ons meer dan voldoende redenen om je naar Streamz te begeven en de film (nog een keer) te starten.

Docu

En wat zou een week zijn zonder onze dosis true crime? Deze week willen we ons graag nestelen voor Nail Bomber: Manhunt op Netflix. De documentaire gaat over de bomaanslagen in Londen in 1999, gericht tegen de zwarte, Bengaalse en homoseksuele gemeenschappen, en de jacht op de extreemrechtse dader.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…