Nieuwe besmetting met coronavirus in België

Er is nieuw geval van het coronavirus vastgesteld in ons land. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block bekend gemaakt op een persconferentie. Het gaat om vrouw die recent op reis is geweest in een regio in Frankrijk met veel besmettingen. De patiënt had bij terugkeer keelpijl en koorts en testte nadien positief op het coronavirus. De vrouw is opgenomen in het UZ Antwerpen.

Het coronavirus, ook wel Covid-19 genoemd, dook begin februari voor het eerst op in België. Toen werd het virus vastgesteld bij een man die gerepatrieerd was uit de getroffen regio in China. Die man is ondertussen virusvrij verklaard.

Teruggekeerd in Frankrijk

Nu is een tweede besmetting vastgesteld bij een landgenote die recent op zakenreis is geweest naar Frankrijk. Op 26 februari keerde de vrouw terug naar België. Na lichte klachten is ze door haar huisarts doorverwezen en getest op het coronavirus.

Ondertussen is de patiënt getest en bleek ze tweemaal positief. Ze vertoont enkele lichte symptomen en verkeert in een redelijk goede conditie. De vrouw is opgenomen in het UZ Antwerpen, een van de referentieziekenhuizen voor Covid-19 in ons land.

Nog gevallen verwacht

Op een persconferentie heeft federaal minister van Volksgezondheid Maggie De Block samen met Vlaams minister van Volksgezondheid en virologen Marc Van Ranst en Steven Van Gucht meer uitleg gegeven over de situatie.

“We wisten dat dit moment ging komen”, zegt De Block over de besmetting. De kans is groot dat er de komende tijd nog gevallen zullen opduiken. “Maar we kunnen dat zeker opvangen”, besluit viroloog Van Gucht.

Meer
Lees meer...