Nieuwe fictiereeks ‘Juliet’ vanaf 3 maart te zien op VRT 1

Hoewel het nieuwe seizoen van Chantal nog maar net begonnen is, heeft VRT alweer een nieuwe fictiereeks voor zondagavond klaarstaan. Het gaat om Juliet, een crimereeks met Charlotte De Bruyne in de hoofdrol. De serie gaat op zondag 3 maart van start.

In het nieuwe jaar zal VRT 1 opnieuw voor een uitgebreid aanbod aan programma’s zorgen. Daarbij zien we heel wat bekende programma’s terugkeren, maar zijn er ook veel nieuwe titels bekendgemaakt. 

Deze week kunnen we zo al het nieuwe Ik vraag het aan verwachten en ook De Droomfabriek keert dit weekend terug. Maar ook in de wereld van fictie kan de kijker van VRT 1 binnenkort iets nieuws verwachten: Juliet.

Juliet

In de nieuwe reeks zien we actrice Charlotte De Bruyne (Flying Home, De Twaalf) als Juliet Dumon. Juliet is politie-inspecteur en keert na de dood van haar vader terug naar haar geboortestreek aan de kust. Daar gaat ze aan het werk bij de recherche. Maar dat is niet alles, want in de tussentijd gaat ze op zoek naar een pleeggezin voor haar tienernichtje Chloë.

De terugkeer zorgt ervoor dat Juliet opnieuw in aanraking komt met oude demonen en gevoelens. Daarbij horen ook terugkerende schuldgevoelens over de dood van haar moeder en krijgt de kijker te zien waarom ze zelf nogal cynisch tegenover het moederschap staat. Terwijl Juliet dus struggelt met de relatie tot haar overleden ouders, wordt de band tussen haar en Chloë ook alsmaar beter.

Cast

Naast Charlotte De Bruyne in de hoofdrol als Juliet zijn andere hoofdrollen en belangrijke bijrollen weggelegd voor zowel gevestigde namen als nieuw en opkomend talent. Zo zien we Nabil Mallat (Cool Abdoul, Patser), Amber Naert, Fania Sorel, Maarten Ketels (De Luizenmoeder, Onder Vuur), Mil Sinaeve (Arcadia), Arend Pinoy (2DEZIT, De zonen van Van As), Charlotte Vandermeersch (Deadline 14/10, Belgica) Pieter Genard (De Twaalf), Aaron Roggeman (wtFOCK), Mieke Dobbels (Chantal), Emilie De Roo (Nonkels, Grond), Gene Bervoets (Knokke Off, Beau Séjour), Ben Segers (Wat Als, Safety First), Dirk Van Dijck (Eigen Kweek, Gevoel voor tumor) en Greg Timmermans (Dossier K., De Bunker).

Ook minder bekende namen als Wennie De Ruyck, Dolores Bouckaert, Nicki Von Tempelhoff, Piet De Praitere, Ikram Aoulad, Dries Heyneman, Abbas Fasaei, Amara Reta en Tanya Zabarylo zijn van de partij.

Meer
Lees meer...