Chantal uit ‘Eigen Kweek’, gespeeld door Maaike Cafmeyer, krijgt eigen reeks

Goed nieuws voor de fans van Eigen Kweek. De VRT-reeks mag dan wel anderhalf jaar geleden na drie seizoenen aan zijn einde zijn gekomen, toch zullen we een deel van de personages nog terugzien. Politieagente Chantal Vantomme (Maaike Cafmeyer) krijgt namelijk haar eigen spin-off waarvan de opnames vorige week van start zijn gegaan.

Eigen Kweek was de voorbije jaren op Eén een enorm succes. De avonturen over de West-Vlaamse boerenfamilie die in het drugsmilieu belandde, lokten telkens veel kijkcijfers. Het eerste seizoen van Eigen Kweek kwam uit eind 2013. Na lang wachten, kregen we begin 2016 dan toch eindelijk een tweede seizoen, het populairste van de reeks. Na een gesmaakte kerstspecial sloot de reeks begin 2019 af met het derde en laatste seizoen.

Chantal

Omdat de avonturen in de Westhoek nog steeds heel veel kijklustigen wisten te verleiden, doken een jaar geleden al de eerste geruchten op over een spin-offs van Eigen Kweek. Die reeks, met de naam Chantal, zal – zoals de titel al doet vermoeden – draaien rond het personage Chantal Vantomme, gespeeld door Maaike Cafmeyer. In Eigen Kweek speelt zij de nogal naïeve politieagente die niet lijkt door te hebben wat voor illegale zaken de familie Welvaert allemaal uitvoert.

We volgen Chantal terwijl ze verhuisd is naar naar politiezone Spoorkin, de kleinste politiezone van ons land. Die rust blijft uiteindelijk ook daar niet lang duren. “There’s a new sheriff in town and she’s called Chantal. Die slogan hint zowel op de thematiek van onze reeks, namelijk dat Chantal als vrouw in een mannenwereld terecht komt, als op de visuele insteek die we kiezen. We bevinden ons namelijk in het diepe West-Vlaanderen van ‘bachten de kuppe’, of de ‘Far West‘. Net zoals in een western de sheriff zijn dorp moet beschermen tegen alle kwaad van de wereld, moet Chantal in Loveringem als hoofd van het wijkcommissariaat voor rust en vrede zorgen”, legt regisseur Jeroen Demoulein uit.

Topcast

Naast Chantal zal de reeks ook heel wat nieuwe personages bevatten. Denk daarbij onder andere aan Dries Heyneman, Steven Mahieu, Yves Degryse, Mathias Sercu, Wim Opbrouck, Bert Huysentruyt, Janne Desmet, Piet Depraitere, Kurt Defranq en nog vele adneren. De reeks werd bedacht en geschreven door Mathias Sercu en de regie is in handen van Jeroen Dumoulein. Peter Bouckaert en Wendy Ingelrelst produceren de reeks voor Eyeworks, in een coproductie met Eén.

Meer
Lees meer...