Nieuwe reeks ‘War Of The Worlds’ van Gilles Coulier vanaf 29 oktober te zien op FOX

Begin dit jaar werd bekendgemaakt dat regisseur Gilles Coulier vier afleveringen zou mogen regisseren van de nieuwe internationale dramareeks War Of The Worlds. Nu weten we ook dat we die reeks zullen kunnen volgen op FOX vanaf 29 oktober. Op vrijdag 11 oktober zijn de eerste twee afleveringen van de reeks ook te zien op het Film Fest Gent op hun Serial Day.

Gilles Coulier

Gilles Coulier is bekend van zijn eerste film Cargo en van de televisiereeksen Bevergem en De Dag. War Of The Worlds is de eerste stap in de uitbouw van zijn internationale carrière en daarbij kan Coulier meteen rekenen op een topcast. De hoofdrollen in de reeks worden vertolkt door onder andere Oscarwinnaar Gabriel Byrne en Elizabeth McGovern (van Downtown Abbey)

“Na Bevergem, Cargo en De Dag was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. War Of The Worlds voelt daarom als een logische volgende stap in mijn carrière. Dit is echter geen afscheid van België, ik ben  van plan om in de komende jaren de ervaring op internationaal niveau te kunnen gebruiken voor mijn werk in eigen land.”, zo reageerde Gilles Coulier toen het nieuws van War Of The Worlds bekend werd gemaakt.

War Of The Worlds

War Of The Worlds is gebaseerd op de legendarische science-fictionroman van H.G. Wells uit 1889. Wells’ roman gaat over een invasie van marsmannetjes eind 19e eeuw (de roman verscheen in 1898) en wordt verteld door een naamloze journalist die getuige is van de invasie.

Deze versie heeft een hedendaagse Europese setting en geeft een beeld van wat er van de mensheid op onze planeet zou overblijven na een buitenaardse aanval.

Het begin

Als astronomen een geluidsfragment vanuit een ander heelal waarnemen, is het bewijs van intelligent buitenaards leven geleverd. De wereld wacht vol spanning op verder contact. Binnen enkele dagen wordt de mensheid bijna volledig van de kaart geveegd door een allesverwoestende aanval; kleine groepjes overlevenden blijven achter in een angstaanjagende verlaten wereld.

Opgejaagd door aliens stellen ze de brandende vraag: Wie zijn deze buitenaardse wezens en waarom zijn zij vastbesloten om de mensheid uit te roeien? Dit is een verhaal van gewone mensen in buitengewone omstandigheden, maar zij zijn meer dan enkel slachtoffers in een brute oorlog. Gaandeweg wordt duidelijk dat de aanval niet willekeurig is.

Vanaf 29 oktober is War Of The Worlds op dinsdag om 20.35 in dubbele afleveringen te zien op FOX.

Meer
Lees meer...