‘The Sims 5’ is in de maak

Electronic Arts, de uitgever van The Sims, heeft bevestigd dat The Sims 5 in de maak is. Het zal wellicht wel wachten worden tot in 2022 om weer de virtuele wereld te verkennen.

De uitspraak dat er een nieuwe The Sims in de maak is, werd gemaakt tijdens een interview op de ‘GamesBeat Summit 2021’ van VentureBeat. Laura Miele, de ‘chief studios officer’ van gamemaker Electronic Arts, zei dat het team “hard aan het werken is aan de volgende game in de reeks van The Sims”.

Veel geleerd in 20 jaar

Het interview ging over de toekomstige producties van EA. Toen de interviewer vroeg naar andere sociale online games zoals Roblox en Fortnite, zei Miele dat ze bouwen op de tools die ze hebben om met het leven te spelen en het idee dat spelers samen met het leven kunnen spelen. “Ik denk dat we in 20 jaar veel geleerd hebben over hoe spelers samen spelen, wat hen motiveert, hoe ze samen kunnen komen. Als we denken over de volgende generatie van The Sims, is het heel belangrijk voor ons om de beste tools te hebben, veel flexibiliteit om de creativiteit van de spelers naar boven te halen.”

Spel van het Jaar

De eerste The Sims kwam in 2000 op de markt. De laatste versie, The Sims 4, is ondertussen al uit sinds 2014. In het spel beschikt de speler over de levens van virtuele mensen, ‘Sims’. Het spel heeft niet echt een doel, de speler wordt aangemoedigd om zelf beslissingen te nemen en gewoon in de interactieve omgeving zijn of haar ding te doen. Toen het spel in 2000 uitkwam, werd het bedolven onder lovende kritiek. Het kreeg talloze vijf sterren in de reviews en kreeg ook Spel van het Jaar van verschillende instanties. Naast vier hoofdgames, kreeg het spel ook heel wat uitbreidingen.

Meer
Lees meer...