Nu op Netflix: Mexicaanse serie ‘Rebelde’ is de nieuwe ‘Élite’

Dat Spaanstalige Netflixseries goed aanslaan hoeven we je niet te vertellen, want iedereen kent de succesreeksen Élite, La Casa de Papel of Control Z bijvoorbeeld. Nu komt de streamingdienst met een nieuwe, deze keer muzikale dramaserie, genaamd Rebelde. De reeks is een reboot van een gelijknamige populaire telenovela uit 2004 en zou wel eens de opvolger van Élite kunnen worden, aangezien deze ook rond studenten op een elitaire middelbare school draait.

De nieuwe Mexicaanse Netflixreeks Rebelde volgt een hoopje eerstejaarsleerlingen op een prestigieuze kostschool genaamd Elite Way School (EWS). Deze internationale school was de geboorteplaats van de legendarische Mexicaanse popband RBD, die ooit genomineerd werd voor een Latin Grammy. De groep was voortgekomen uit de populaire telenovela Rebelde, verkocht wereldwijd meer dan 15 miljoen platen tussen 2004 en 2009, voor ze in maart 2009 uit elkaar gingen.

Rebelde

De gelijknamige telenovela was een iconische en geliefde tienersoap die begin jaren 2000 genoot van een ongekende populariteit in Argentinië en Mexico. In de nieuwe versie van de achtdelige reeks schrijft zich een nieuwe generatie getalenteerde leerlingen in op de school, waar elk van hen droomt om te kunnen deelnemen aan een prestigieus muziekprogramma en om de Battle of the Bands te winnen, die hun muzikale carrière op gang zal helpen.

Maar de dromerige eerstejaarsstudenten zullen al gauw ontdekken dat de weg naar het sterrendom allesbehalve makkelijk is en zeker niet zonder slag of stoot verloopt. Onderweg bloeit er uiteraard ook liefde en vriendschap tussen hen op, terwijl een geheime genootschap een schaduw probeert te werpen op hun dromen om de volgende grote muziekster te worden.

Cast

Bij een reboot, gecreëerd onder leiding van Santiago Limón en Yibran Asaud, horen niet enkel een nieuwe generatie muzikale talenten, maar ook nieuwe verhaallijnen en personages. Toch zouden er ook enkele oude bekende gezichten opduiken, die de fans wellicht nog zullen herkennen.

Actrice Azul Guaita speelt de rol van Jana, Sergio Mayer Mori is Esteban, Franco Masini speelt Luka, Andrea Chaparro vertolkt de rol van María José (MJ), Jerónimo Cantillo speelt Dixon/Guillermo, Lizeth Selene is Andi, Alejandro Puente speelt Sebastián en Giovanna Grigio kruipt in de huid van Emilia. Wil je wat meer weten over de acteurs of hun personages? Dan kan dat hier.

Hou je van muziek, drama en liefde? Dan is deze reeks zeker iets voor jou en goed nieuws, want die is al volledig te streamen via Netflix.

Bekijk hieronder de trailer voor Rebelde:

De nieuwe, muzikale reeks is vanaf nu te zien op Netflix. Kijk je liever iets anders? Scrol dan tussen onze top 50 beste Netflixseries.

Meer
Lees meer...