Obama, Bush en Clinton bereid coronavaccin te nemen voor de camera om bevolking gerust te stellen

De coronavaccinaties komen heel dichtbij. Toch is niet iedereen ervan overtuigd dat de vaccins veilig zijn. Om te bewijzen dat dat wel degelijk het geval is, zijn de voormalige Amerikaanse presidenten George W. Bush, Bill Clinton en Barack Obama bereid het vaccin toegediend te krijgen voor de camera.

De voormalige Amerikaanse presidenten zijn bereid het vaccin te krijgen zodra die zijn goedgekeurd door de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA. Ze hopen zo aan de Amerikaanse bevolking te bewijzen dat de vaccins veilig zijn.

Voorbeeld voor de bevolking

In een interview met CNN vertelde Freddy Ford, de stafchef van Bush, dat de vroegere president contact heeft opgenomen met de corona-adviseur Anthony Fauci en Deborah Birx, die de speciale taskforce van het Witte Huis rond het coronavirus leidt. Bush vroeg hen hoe hij mee kan helpen om het grote publiek warm te maken voor de coronavaccins.

“Bush zal als eerste in de rij staan om het vaccin toegediend te krijgen. Hij is zelfs bereid dat voor de camera te doen”, zegt de stafchef. Eerder deze week heeft CNN ook de bevestiging gekregen dat Clinton bereid is hetzelfde te doen.

“President Clinton zal zeker een vaccin nemen zodra dat beschikbaar is, op basis van de prioriteiten die door de volksgezondheidsambtenaren zijn vastgesteld. Hij zal het doen in een publieke omgeving als het zal helpen om alle Amerikanen aan te sporen hetzelfde te doen”, verduidelijkt zijn persverantwoordelijke Angel Urena.

Vertrouwen in de wetenschap

Obama zei dan weer in een interview met de Amerikaanse omroep SiriusXM dat hij er alle vertrouwen in heeft dat de vaccins veilig zijn. “Als mensen zoals Fauci, waarmee ik jaren heb samengewerkt, dit zeggen, geloof ik hen”, is de vroegere president duidelijk. “Ik zal het vaccin dan ook nemen zodra het beschikbaar is voor het brede publiek.”

Net zoals Clinton en Bush sluit Obama niet uit dat hij het vaccin eventueel tijdens een televisie-uitzending zal nemen. “Op die manier zien de mensen dat ze de wetenschap kunnen vertrouwen”, zegt Obama.

In ons land is het de bedoeling dat de vaccinaties starten vanaf januari. De Belgische overheid heeft donderdag haar vaccinatiestrategie uit de doeken gedaan. Verwacht wordt dat een groot deel van de bevolking niet zal gevaccineerd zijn voor de start van de zomer.

Meer
Lees meer...