Oekraïne haalt uit naar HBO na casting pro-Poetin acteur Miloš Biković voor ‘The White Lotus’

Er is steeds meer bekend over het derde seizoen van The White Lotus. De afgelopen maand deelde HBO namelijk al heel wat namen die te zien zullen zijn in het nieuwe seizoen. Een daarvan is de Servische acteur Miloš Biković en daar is Oekraïne niet blij mee. De acteur liet zich namelijk al meermaals pro-Russisch uit en kreeg zelfs een medaille van Vladimir Poetin.

Volgende maand zullen de opnames voor het derde seizoen van The White Lotus van start gaan in Thailand. We kennen al heel wat namen voor dat seizoen waaronder Aimee Lou Wood (Sex Education), Patrick Schwarzenegger (Gen V), Walton Goggins (Fallout), Sarah Catherine Hook (American Crime Story), Sam Nivola (Maestro), Natasha Rothwell (The White Lotus), Jason Isaacs (Lucius Malfoy in Harry Potter), Leslie Bibb (Iron Man), Parker Posey (Scream 3), Michelle Monaghan (True Detective) en Dom Hetrakul (Bangkok Dangerous). Maar de naam Miloš Biković schiet in een verkeerd keelgat in Oekraïne.

Miloš Biković

Miloš Biković is een Servische acteur die je kan kennen voor zijn rol in de Russische film The Challenge, de eerste film die opgenomen werd in de ruimte, in het International Space Station (ISS). Hij werd onlangs aangekondigd als een van de acteurs voor het derde seizoen van The White Lotus, maar in Oekraïne zijn ze daar allesbehalve blij mee.

Met het account van het ministerie voor Buitenlandse Zaken heeft Oekraïne kritiek geuit op de casting van Miloš Biković. “Miloš Biković, een Servische acteur die Rusland heeft gesteund sinds de start van de invasie, zal te zien zijn in het derde seizoen van The White Lotus van HBO.” Vervolgens richt het zich tot HBO: “Vinden jullie het oké om samen te werken met een persoon die genocide steunt en het internationale recht schendt?”

In het verleden heeft Miloš Biković inderdaad al meermaals z’n sympathie voor Rusland en Vladimir Poetin gedeeld. Zo deelde hij bij het begin van de invasie van Oekraïne de resultaten van een poll op het toenmalige Twitter. Uit die poll bleek dat er meer vertrouwen was in Vladimir Poetin dan in Volodymyr Zelensky. Daarnaast was Biković ook al in verschillende Russische films te zien, waarvoor hij scènes opnam op het door Rusland geannexeerde schiereiland Krim. In 2018 kreeg Biković de Pushkin medaille, een prijs voor mensen die veel betekenen voor de Russische cultuur, rechtstreeks van Vladimir Poetin. In 2021 kreeg Biković ook de Russische nationaliteit.

Meer
Lees meer...