Olivia Rodrigo lanceert nieuwe single ‘Deja Vu’ en kondigt eerste album aan

Drivers License heeft een opvolger. Na haar razend populaire debuutsingle komt Olivia Rodrigo nu met een langverwachte nieuwe single die de naam Deja Vu kreeg. De zangeres kondigde ook aan dat haar debuutalbum uitkomt op 21 mei.

Begin dit jaar bestormde de toen amper 17-jarige Olivia Rodrigo de hitparades met Drivers License. Het nummer brak allerhande records en stond in heel wat landen wekenlang op nummer één. Het was het eerste nummer voor Olivia Rodrigo die daarvoor in verschillende Disney-reeksen te zien was. Op dit moment speelt ze één van de hoofdrollen in High School Musical: The Musical: The Series.

Toch vond de jonge singer-songwriter blijkbaar nog tijd genoeg om aan een volledig album te werken. Dat album zal op ons losgelaten worden op vrijdag 21 mei, maar nu al deelde Olivia Rodrigo een tweede single.

“Gefascineerd door concept”

“Het concept van déja vu heeft me altijd gefascineerd en ik dacht dat het cool zou zijn om het te gebruiken in een lied over de complexe gevoelens nadat een relatie is beëindigd”, legt Rodrigo uit. “Ik begon afgelopen herfst met het schrijven en opnemen van Deja Vu en had zoveel plezier bij het maken van de verschillende melodieën en sonische texturen die je overal hoort.”

Rodrigo schreef – net als bij Drivers License – het nummer zelf, met de hulp van de ervaren Dan Nigro. Hij is ook producer van Deja Vu. In een interview met Zane Lowe van Apple Music vertelde Rodrigo dat ze de single op één dag schreef, amper een maand na Drivers License.

Luister hier naar Deja Vu van Olivia Rodrigo

Meer
Lees meer...