“One more thing …” Apple stelt indrukwekkende iPhone X voor, maar je zal nog even geduld moeten hebben

De verwachtingen waren gigantisch, maar zijn ook ingelost. Na een lang voorspel stelt Apple dan toch de Apple X voor, naar eigen zeggen de grootste innovatie in tien jaar. En dat toestel ziet er inderdaad veelbelovend uit. De iPhone X is wel maar leverbaar vanaf 3 november, maar voor wie niet kan wachten, is er ook een iPhone 8 en 8 Plus.

In het Steve Jobs Theater in het nieuwe kantoorgebouw gebruikt Apple de legendarische woorden “One more thing …” om zijn iPhone X voor te stellen. Exact dezelfde woorden als waarmee Steve Jobs tien jaar geleden de eerste iPhone voorstelde.

En die legendarische woorden zijn niet onterecht gebruikt want de iPhone X ziet er echt veelbelovend uit. De volledige voorkant van het toestel is een scherm. Er is dus geen sprake meer van een homeknop. Om het scherm te ontgrendelen maakt de smartphone gebruik van Face ID, een speciaal ontwikkeld systeem voor gezichtsherkenning.

Het systeem zou geen probleem mogen hebben met weinig licht, nieuwe kapsels of een bril, maar zou wel het verschil zien tussen een foto of een echt gezicht. De kans dat een foute persoon je iPhone ontgrendelt, is 1 kans op 1 miljoen.

Apple

Animoji

Verkeerd verstaan worden tijdens het chatten is volgens Apple ook verleden tijd. Naast gewone emoji’s lanceert het nu animoji’s, emoji’s die bewegen aan de hand van hoe jij je gezicht beweegt. Kies een katje, lach vrolijk en stuur de animoji door naar je vrienden. En wat doe je met zo’n revolutionaire technologie? Een lachend kakje doen bewegen natuurlijk!

De iPhone X bedienen zal wel even wennen worden omdat de homeknop weg is. Om een applicatie te sluiten, swipe je die vanaf nu simpelweg naar boven.

Apple

Draadloos opladen

Ook op het vlak van camera belooft Apple de beste camera die ooit in een iPhone is gebruikt. De achterkant heeft een revolutionaire Dual Camera met snellere sensoren en betere flits. De frontcamera valt vooral op door zijn portrait lightning die je gezicht er veel natuurlijker laat uitzien tijdens selfies.

Opladen gebeurt draadloos met de Airpower, een oplader waarmee je al je Apple-producten kan opladen door ze er simpelweg op te leggen. Apple belooft dat de batterij van de iPhone X twee uur langer zal meegaan dan die van de iPhone 7.

Apple

Nog even geduld …

De iPhone X komt er in twee kleuren, space grey en silver. Een gouden versie is er dus (nog) niet.

Qua geheugen is er ook keuze tussen twee modellen, 64 en 256 GB. Het enige minpunt is uiteraard de prijs. De goedkoopste versie zal 999 dollar kosten in de Verenigde Staten.

Wie het revolutionaire toestel wil kopen, zal wel nog even geduld moeten hebben want de iPhone X is maar beschikbaar vanaf 3 november.

Een overzicht van alle kenmerken van de iPhone X:

Apple

iPhone 8 en 8 plus

Naast het toptoestel iPhone X stelde Apple ook de iPhone 8 en 8 Plus voor. Die zijn niet alleen een stuk goedkoper, maar ook sneller beschikbaar. De opvolgers van de 7 en 7 Plus krijgen de traditionele updates op het vlak van camera en snelheid.

Daarnaast bestaat de voorkant naar eigen zeggen uit het sterkste glas ooit. Ook de achterkant bestaat uit glas zodat het toestel draadloos kan opgeladen worden. De toestellen bestaat in een model van 64 en 256 GB en drie kleuren, silver, space gray en gold.

Pre-orderen kan vanaf 15 september en het toestel wordt geleverd vanaf een week later. De iPhone 8 start bij 699 dollar en de iPhone 8 Plus bij 799 dollar.

Een overzicht:

Apple
Apple
Meer
Lees meer...