OnePlus 13: Betere camera en indrukwekkende batterij

De eerste geruchten over de OnePlus 13 zijn veelbelovend. Met een indrukwekkende batterij en een geüpgradede camera lijkt OnePlus met zijn flagship meerdere stappen vooruit te zetten.

OnePlus heeft altijd al bekend gestaan om zijn toestellen met grote batterijcapaciteit, en de OnePlus 13 zet deze traditie voort. Waar de OnePlus 12R al indrukwekkend was met een accu van 5.500 mAh, wordt dit bij de OnePlus 13 nog verder opgeschroefd naar maar liefst 6.000 mAh. Dit is aanzienlijk meer dan wat de meeste concurrenten aanbieden en zou gebruikers nog meer gebruiksduur moeten bieden.

Volgens berichten op het Chinese sociale medium Weibo, die vorige week opdoken, zal de OnePlus 13 niet alleen een grotere batterij krijgen, maar ook ondersteuning bieden voor snelladen tot wel 100 W. Helaas zal de mogelijkheid om draadloos op te laden waarschijnlijk verdwijnen. Moederbedrijf OPPO zou deze batterijcapaciteit ook willen toepassen in andere toestellen zoals de OPPO Find X8-serie, de Find N-foldable en de Realme GT6 Pro. Dat meldt TechPulse.

De exacte impact van de grotere batterij op de batterijduur is nog onduidelijk. Dit komt mede door de nieuwe Snapdragon 8 Gen 4-chipset die veel energie verbruikt. Hierdoor bestaat de kans dat de nieuwe smartphone toch minder lang meegaat dan zijn voorganger, ondanks de grotere batterij.

Grondige cameraverbeteringen

Naast de batterij krijgt ook de camera van de OnePlus 13 een flinke upgrade. Volgens de betrouwbare leaker Digital Chat Station op Weibo, en bevestigd door GSMArena, zal het nieuwe vlaggenschip afstappen van het kenmerkende ronde camera-eiland, dat aanwezig was sinds de OnePlus 11.

De OnePlus 13 zal worden uitgerust met drie lenzen. De hoofdcamera krijgt een Sony LYT808-sensor, terwijl de ultrawide- en 3x periscoopzoomcamera’s gebruik maken van de IMX882-sensor. Alle drie de camera’s zullen een resolutie van 50 MP hebben, wat een aanzienlijke verbetering belooft te worden in vergelijking met eerdere modellen.

Lancering en beschikbaarheid

De officiële onthulling van de OnePlus 13 wordt verwacht in het najaar van 2024, waarschijnlijk in oktober of november, in China. Belgische consumenten moeten nog even geduld hebben, aangezien de nieuwe smartphone begin 2025 op de markt wordt verwacht.

Meer
Lees meer...