OnePlus stelt nieuw toptoestel OnePlus 10 Pro voor

OnePlus heeft zijn langverwachte nieuwste smartphone OnePlus 10 Pro voorgesteld. De specs van het toestel zijn een serieuze verbetering in vergelijking met de voorganger en zorgen ervoor de OnePlus 10 Pro kan concurreren met de beste smartphones op de markt. Voorlopig is het toestel wel enkel in China te verkrijgen. Pas later dit jaar komt de OnePlus 10 Pro naar Europa. Een exacte datum voor die lancering is er nog niet.

In het nieuws: In China is de nieuwe flagship OnePlus 10 Pro voorgesteld aan het publiek. Het toestel kreeg een verbeterde cameralens, een snellere processor en een batterij van 5.000 mAh die kan snelladen tot 80 W.

  • “De OnePlus 10 Pro biedt een scala aan nieuwe camerafuncties die onze unieke samenwerking met de legendarische camerafabrikant Hasselblad voortzetten. Met zijn tweede generatie Hasselblad Camera for Mobile, ultrasnelle prestaties en het snelste oplaadsysteem ooit in een OnePlus-smartphone, is de OnePlus 10 Pro ons meest veelzijdige vlaggenschiptoestel tot hiertoe”, zei Pete Lau, oprichter van OnePlus, over het nieuwe toptoestel.

Wat mogen we verwachten van de OnePlus 10 Pro?

  • Een jaar geleden ging OnePlus een samenwerking aan met Hasselblad. Het iconische Zweedse merk maakt al 80 jaar lang camera’s en wist onder andere naam te maken door de eerste foto’s te maken van mensen op de maan. Na een geprezen eerste generatie cameralens voor de OnePlus 9 Pro is er nu een opvolger. Het gaat om een combinatie van drie camera’s – de hoofdcamera, de telelens en de groothoeklens – die samen de foto’s naar een nog hoger niveau brengen.
  • Het Snapdragon 8 Gen 1 Mobile Platform met een 7e Gen Qualcomm AI Engine zorgen ervoor dat de OnePlus 10 Pro tot vier keer sneller en 25 procent efficiënter is dan zijn voorganger. Er is ook 12 GB RAM en tot 256 GB opslaggeheugen voorzien.
  • Het scherm is een 6,7 inch QHD+ display met een refresh rate van 120 Hz. Nieuwe technologie zorgt ervoor dat gebruikers die refresh rate heel eenvoudig kunnen aanpassen zodat je nog minder batterij verbruikt dan ervoor.
  • De accu van 5.000 mAh is de snelst opladende batterij ooit in een OnePlus. Met de kabel kan je tot 80 W snelladen, draadloos tot 50 W. In amper 32 minuten tijd breng je je een batterij van 1 procent zo opnieuw naar 100 procent.
  • De OnePlus 10 Pro is vanaf 13 januari 2022 in de kleuren Volcanic Black en Emerald Forest beschikbaar in China. Later dit jaar komt het toestel ook naar Europa.
Meer
Lees meer...