Ontvoerder van hondjes Lady Gaga die haar hondenoppas neerschoot veroordeeld tot 21 jaar cel

Een van de daders die een kleine twee jaar geleden de hondenoppas van Lady Gaga hebben neergeschoten en twee van haar Frans bulldogs ontvoerden, is veroordeeld tot 21 jaar gevangenisstraf. Dat heeft de officier van justitie van Los Angeles County eerder deze week bekendgemaakt.

Eind februari 2021 werd de 30-jarige Ryan Fischer, de vaste hondenoppas van Lady Gaga, brutaal overvallen. Hij werd daarbij met vier kogels in zijn borst neergeschoten door mannen die de Franse bulldogs van de zangeres probeerden te stelen. Ze slaagden erin met een auto weg te rijden met twee van de hondjes mee. De derde Franse bulldog, Miss Asia, kon ontkomen en is kort daarna teruggevonden.

Vijf verdachten opgepakt

Fischer werd snel na de overval zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar hield geen blijvende fysieke schade over aan de overval. Wel hield hij aan de traumatische gebeurtenis gedurende lange tijd angstaanvallen over. De twee ontvoerde Franse bulldogs – Koji en Gustavo – werden enkele dagen later teruggebracht.

Twee maanden later werden in Los Angeles vijf verdachten opgepakt in verband met die overval en ontvoering. Het ging toen om drie personen die aanwezig waren bij de feiten en twee medeplichtigen. De drie hoofdverdachten – van 18, 19 en 27 jaar – werden beschuldigd van poging tot moord, samenzwering om een ​​overval te plegen en tweedegraads diefstal.

21 jaar gevangenisstraf

De ondertussen 20-jarige James Howard Jackson is nu veroordeeld tot 21 jaar gevangenisstraf. Het is hij die geschoten zou hebben op Fischer terwijl zijn twee medeovervallers de man vasthielden. Hij gaf aan de rechter toe aan “de beschuldiging van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel”. De aanklacht voor poging tot moord betwistte hij. De rechter had daar echter geen oren naar. Dat schrijft CNN.

Eerder dit jaar werd een van de andere daders al veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. De derde dader moet pas in 2023 voorkomen en zal dan zijn straf kennen.

Meer
Lees meer...