Left Right
scrollTop top

Vijf verdachten opgepakt in zaak rond ontvoering honden van Lady Gaga


Lady Gaga inauguration
© Lady Gaga – Bron: SAUL LOEB/UPI/Shutterstock/Isopix

In Los Angeles heeft de politie vijf verdachten aangehouden in verband met de ontvoering van de Franse bulldogs van Lady Gaga nu ongeveer twee maanden geleden. Het gaat om drie personen die aanwezig waren bij de feiten en twee medeplichtigen. Bij die laatste zit ook de vrouw die de hondjes terugbracht in de hoop de beloofde beloning van 500.000 dollar (413.000 euro) te krijgen.

Eind februari werd de 30-jarige Ryan Fischer, de vaste hondenoppas van Lady Gaga, op straat brutaal overvallen. Hij werd daarbij neergeschoten door mannen die de Franse bulldogs van de zangeres probeerden te stelen. Ze slaagden erin met een auto weg te rijden met twee van de hondjes mee. De derde Franse bulldog, Miss Asia, kon ontkomen en is kort daarna teruggevonden.

Lady Gaga, die op het moment van de feiten in het buitenland zat, liet na de overval op sociale media dat ze een beloning van 500.000 dollar uitloofde voor wie haar hondjes Koji en Gustav terug kon bezorgen. Iets later bracht een vrouw de twee Franse bulldogs terug. Ook Fischer zou ondertussen aan de beterehand zijn.

Vijf verdachten

Sindsdien was het stil rond de zaak, maar nu heeft de politie van Los Angeles bekendgemaakt dat er vijf verdachten zijn opgepakt in de zaak. Het gaat drie daders van 18, 19 en 27 jaar die verantwoordelijk zouden zijn voor de overval. Zij worden beschuldigd van poging tot moord, samenzwering om een ​​overval te plegen en tweedegraads diefstal. De jongste dader moet ook voorkomen voor verboden wapenbezit.

Vrouw die honden terugbracht mee in complot

Daarnaast is ook nog de 40-jarige vader van één van de daders opgepakt als medeplichtige, net als een 50-jarige vrouw. Het is zij die de twee bulldogs twee dagen na de feiten terugbracht naar Lady Gaga. Volgens TMZ werd zij na de feiten gecontacteerd door de vader van een van de daders met het plan de beloning van 500.000 dollar te gaan opeisen. De politie rook daarbij meteen onraad en raadde de zangeres dan ook aan om de beloning niet uit te delen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update