Dit is waar TikTok-hype ‘My name is Chicky’ vandaan komt

Wie de afgelopen weken op TikTok heeft gescrold, weet waarschijnlijk precies waar we het over hebben. Een van de nieuwste rages op de app gebruikt namelijk een nummer dat begint met “My Name is Chicky”. Het liedje is een oorwurm van formaat en dit is waar het vandaan komt.

Voor de My Name is Chicky-trend heb je vier personen nodig die elk een personage uit het nummer uitbeelden. Die worden elk voorgesteld en hebben een signature dance move, die een paar keer herhaald wordt. Maar de opbouw van het nummer maakt dat niet altijd even makkelijk om te volgen. Het nummer groeide recent uit tot een hit op TikTok, maar waar komt het eigenlijk vandaan?

Kinderliedje

Het mag niet als een verrassing komen dat het lied eigenlijk een kinderliedje is. Het gaat om het nummer My Name Is van de groep D Billions. In het nummer stellen de vier leden van de groep, Chicky, Cha-Cha, Boom-Boom en Lya-Lya, zich voor aan de kijkers.

Net zoals andere kindernummers, zoals Baby Shark (10 miljard views) en Wheels On The Bus (3,9 miljard views), is ook My Name Is een gigantische hit op YouTube. Het filmpje, dat geüpload werd op 6 november 2020, heeft nu al meer dan 745 miljoen views. En op TikTok is ook razend populair met 1,9 miljoen video’s, waarvan verschillende meer dan 10 miljoen views hebben.

Bekijk hier de originele videoclip van My Name Is:

Bekijk hier enkele van de populairste TikToks van de trends:

@kurdapya19811 #ganahan kayko ani ng trend kaso dili jod mi makabalo#fyp #foryoupage ♬ My Name Is – D Billions
@aquajock_h2bro @popeyesbihh @Charlie Burt @Hunter Cassady lala’s first tik tok #OscarsAtHome ♬ My Name Is – D Billions
@official_kep1er #MyNameIs !#최유진 #YUJIN#김연 #DAYEON#히카 #HIKARU#휴닝바에 #HUENING_BAHIYYIH#Kep1er #케플러 ♬ My Name Is – D Billions
@bene.schulz Reply to @kumeshni71 Girls: He’s probably out cheating. Me and the boys: @elevatormansion ♬ My Name Is – D Billions

En voor wie z’n vrienden niet kan overtuigen: Het kan ook in je eentje.

@uchiyamasan7322 ちきちきちきーん🐓♪ Dance alone✨ #内山さん #uchiyamasan ♬ My Name Is – D Billions
Meer
Lees meer...