Op citytrip naar Amsterdam: stad van Anne Frank, coffeeshops en seks

Op citytrip naar Amsterdam: stad van Anne Frank, coffeeshops en seks

Op citytrip naar Amsterdam, de hoofdstad van Nederland én van de tulpen, kanalen en coffeeshops, raden we met volle overtuiging aan. Als je Amsterdam al bezocht hebt, wil je er nooit meer weg. Als je er nog niet geweest bent, moet je er dringend werk van maken!

Amsterdam bombardeert je met verschillende indrukken. Het is er nooit saai en elke dag vindt je wel iets nieuws uit. Maar hoe pak je een citytrip naar deze dynamische stad nu eigenlijk aan? Een korte tour om je wegwijs te maken:

Waarom gaan?

Amsterdam bruist en leeft gewoon. Het maakt niet uit welke maand je gaat, of het nu slecht of goed weer is. Je kan altijd wel iets doen. De stad ligt in Nederland, wat het ook niet overdreven ver is voor ons. Als je een weekendje weg wil is dit the place to be, ze spreken dezelfde taal en hebben dezelfde munteenheid. Daarboven zijn Nederlanders nu eenmaal vriendelijke mensen.

Hoe er geraken?

Gelukkig voor ons, Belgen, ligt Amsterdam niet al te ver. Er rijden geregeld treinen en Flixbussen naar de stad. De prijs van de treinen is afhankelijk van het tijdstip waarop je reist en met welke trein. Met een TGV betaal je al snel 60 euro enkel, een IC-trein ligt tussen de 25 en 40 euro. Met een TGV ben je er wel sneller uiteraard. Dit is vanuit Antwerpen-Centraal. Wil je vanuit Brussel vertrekken, betaal je tot 10 euro meer. De prijzen en tijdstippen staan duidelijk aangegeven op de website van de NMBS.

Flixbus is een nieuw fenomeen dat meteen zeer populair werd. Naar Amsterdam betaal je tussen de 10 en de 20 euro, afhankelijk van het tijdstip, enkele rit. De prijs ligt hetzelfde voor elke stad vanwaar je vertrekt. Met deze bussen ben je natuurlijk langer onderweg dan met de trein en ben je afhankelijk van het verkeer. Voor studenten is het echter veel voordeliger dan treintickets.

Met de auto ben je, afhankelijk van het weer, een kleine twee uur onderweg. Dan moet je in de stad uiteraard nog wel op zoek naar een parkeerplaats, wat nogal duur kan worden. Daarvoor kan je gebruik maken van parkings, zogenaamde Park and Rides, buiten het centrum, om daarna openbaar vervoer richting het hart van de stad te nemen.

Getty Images

Waar verblijven?

Toegegeven, erg voordelig is het centrum van de stad niet. Al mag dat je niet tegenhouden en kan je perfect een hotel zoeken buiten het centrum en gebruik maken van het uitgebreid netwerk van openbaar vervoer. De stad barst ook van de hostels en jeugdherbergen. Voor ieder is er zeker wat wils. Via Trivago, Booking.com en Hostelworld kan je al snel vinden welke locatie het best bij jou pas. Daarnaast kan je ook een appartementje, huisje of kamer huren via AirBnB.

Facebook Bulldog Hostel

Wat zijn de bezienswaardigheden?

In Amsterdam verveel je je nooit. Je kan een boottocht op de kanalen doen, je kan naar hartenlust shoppen en een aantal musea bezoeken.

Zo kan je bijvoorbeeld gaan kijken waar Anne Frank, het Joodse meisje tijdens de Tweede Wereldoorlog, zichzelf verstopte voor de Duitsers die haar wilden deporteren. Ook in het Rijksmuseum kan je terecht voor schilderwerken en kunstwerken van de bekendste kunstenaars. Fans van bloemen kunnen een kijkje gaan nemen in het tulpmuseum. Het beste hebben we echter voor het laatste gehouden: het seksmuseum. Ontdek de geschiedenis van seks, hoe ze er vroeger mee omgingen tegenover de huidige mentaliteit en welke speeltjes er zoal bestaan. Leuk om met je partner of je vrienden te doen.

Coffeeshops

Ben je niet zo’n fan van musea? Dan kan je je grenzen verleggen in de coffeeshops. Marihuana is immers legaal in Amsterdam, al moeten verkopers wel een vergunning hebben. Indien je niet zo vertrouwd bent met het roken van wiet, staan de medewerkers in de coffeeshops graag met hulp en kennis paraat.

Ben je een student (anderen ook toegelaten uiteraard) en heb je zin in een nachtje stappen? Dan kan je op verschillende plaatsen in de stad terecht. Aan en op het Leidseplein zijn de meeste cafés en clubs, maar aan het Vondelpark heb je de bekendste discotheek van Amsterdam: Paradiso. Verder kan je meedoen aan de bekende pub crawls, die kosten 20 euro. Je moet nog wel je drank in de cafés gewoon betalen, maar je inkom en enkele shots zijn inbegrepen.

En voor de liefhebbers: The Red Light District aka De Walletjes. Je kan het vergelijken met het Schipperskwartier in Antwerpen, maar dan véél uitgebreider. In dit deel van de stad kan je terecht voor de ‘meisjes van plezier’.

Facebook

Als dit je geen goesting geeft om te vertrekken, dan weten we het ook niet meer!

Gesponsorde artikelen