Left Right
scrollTop top

Op zoek naar een aanhankelijke kat: dit zijn de 12 beste rassen!


Op zoek naar een aanhankelijke kat: dit zijn de 12 beste rassen!

Katten zijn geen honden, dus je mag niet verwachten dat ze voortdurend bij jou in de buurt willen zijn of veel affectie tonen. Maar toch zijn een aantal kattenrassen aanhankelijker dan andere. Een selectie.

Shutterstock

1. Cornish rex

De Cornish rex heeft zeer speciale looks: een ovalen kopje, vleermuisoren, grote ogen, kort maar krullend haar en een lange staart. Maar ook haar karakter is speciaal, want dit kattenras is erg speels, doet graag trucjes en is vooral graag bij jou in de buurt.

2. Egyptische mau

Shutterstock
De Egyptische mau is de enige gedomesticeerde kat die van nature een gevlekte pels heeft. Maar ondanks dat wilde uiterlijk schuilt er een lieve en vooral sociale persoonlijkheid in deze kat. Leuk weetje: deze kat kan zelfs kwispelen met haar staart, zoals een hond. De Egyptische mau komt ook goed overeen met andere rassen, dus is ze ook geschikt als tweede of derde kat.

3. Devon rex

Shutterstock
Dit ras is een neefje van de Cornish rex, maar heeft nog meer krullen. Zijn hoge jukbeenderen, grote ogen en puntige oren leveren hem weleens een vergelijking met E.T. of Yoda op. Maar wat wij vooral onthouden: de Devon rex is niet alleen erg intelligent, maar ook altijd bereid om met jou te spelen en te knuffelen.

4. Maine coon

Shutterstock
Hoewel een Maine Coon als kitten erg klein lijkt, is dit een vrij grote kat. Het is een ideaal speelkameraadje voor kinderen, maar ook met andere katten en honden kan ze het goed vinden. Deze kat vindt het leuk om haar baasje overal te volgen, maar kan ook wel wat plakkerig zijn. En weerstaan aan haar onschuldige blik is echt niet eenvoudig …
giphy.com

5. Tonkanees

Shutterstock
De Tonkanees is een mix van de extroverte Siamees en de verlegen Birmaanse kat. Je kan deze kat leren om aan een leiband te lopen of om te apporteren. En als je haar roept, dan zal ze meestal wel komen, ook als er vreemden in huis zijn. Ze komt immers met iedereen overeen.

6. Pers

Shutterstock
Het is geen toeval dat dit ras erg populair is. Achter de grote ogen, dikke pels en schattige neus schuilt immers een zeer sociale persoonlijkheid. De pers komt vaak uit zichzelf op je schoot zitten, bijvoorbeeld om je te kalmeren na een lange dag op het werk. Ze knuffelen bovendien zeer graag, ook al toont hun gezichtsuitdrukking dat niet.
giphy.com

7. Ragdoll

Shutterstock
Wie smelt niet voor de grote blauwe ogen van een ragdoll? Haar naam zegt ook genoeg: deze kat hangt graag als een lappenpop in je armen of op je schoot. Ze heeft een zeer lief karakter, komt met iedereen overeen en is altijd bereid om met jou te spelen.
giphy.com

8. Siamees

Shutterstock

Ook de Siamese kat is erg populair. En terecht, want dit extraverte ras is erg loyaal aan en lief voor haar baasjes. De Siamees heeft wel veel aandacht en affectie nodig, het is geen kat die de hele dag ligt te slapen. Ze wordt dan ook niet graag lang alleen gelaten en is altijd weer blij als je thuiskomt.

9. Sphynx

Shutterstock

De sphynx ziet er nogal speciaal uit, zo zonder haar, maar ook deze kat heeft een heel sociaal karakter. Ze houdt ervan om bij jou in de buurt te zijn én probeert je ook aan het lachen te brengen. Ook ’s nachts wil ze het liefst zo dicht mogelijk bij jou liggen. En geef toe, het is moeilijk om te weerstaan.

giphy.com

10. Manx

thinkstock
De manx staat bekend als de kat zonder staart, waardoor je bijna zou vergeten hoe sociaal deze kat is. Eens je haar vertrouwen gewonnen hebt, is ze niet meer uit je buurt weg te slaan. Ze houdt van spelletjes, maar is ook bereid om na een lange dag naar jou te ‘luisteren’.

11. Somali

Shutterstock

Het karakter van de Somali wordt weleens vergeleken met dat van een aapje: slim, nieuwsgierig, entertainend en zeer actief. Eén ding is zeker: het is nooit saai met deze kat in huis. Maar let wel op: de Somali wil alle aandacht voor zich alleen en komt daarom niet overeen met andere huisdieren …

12. Blauwe Rus

Shutterstock

De Blauwe Rus lijkt op het eerste gezicht misschien terughoudend, maar eens deze kat aan jou gewend is, blijft ze altijd dicht bij jou in de buurt. Ze houden ervan om te spelen en deel uit te maken van alles wat je doet. Ook ’s nachts is ze graag bij jou in de buurt, maar van vreemde bezoekers blijft ze liever weg.

Tumblr/Alxbngala

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737