Opnames vervolg op ‘365 Days’ voor Netflix eindelijk begonnen

Eén jaar nadat de opnames voor het vervolg op 365 Days (of 365 Dni) noodgedwongen moesten uitgesteld worden door de coronacrisis lijkt het erop dat het filmen dan toch eindelijk is begonnen. Hoofdrolspelers Anna Maria Sieklucka (Laura) en Michele Morrone (Massimo) zijn op dit moment alvast samen met de crew in Polen.

365 Days klom meteen na zijn release in juni 2020 naar de eerste plaats in de charts van Netflix. Over heel 2020 gezien in de Poolse film nog steeds de populairste non-animatiefilm op de streamingdienst. Het is ook de vierde meeste gezochte film op Google in 2020.

Succes en kritiek

Voor wie het het plot vergeten zou zijn of nog niet gekeken heeft: de erotische thriller 365 Days gaat over de knappe Poolse vrouw Laura Biel die ontvoerd wordt door de Siciliaanse maffiabaas Massimo Torricelli . Hij is smoorverliefd op haar en wil haar 365 dagen gevangen houden. In die tijd hoopt Massimo dat Laura verliefd wordt op hem.

De film kreeg uit verschillende hoeken kritiek. Heel wat mensen zagen in het scenario een typisch voorbeeld van het Stockholmsyndroom en zeggen dat 365 Days mensenhandel romantiseert. Daarnaast was er ook heel wat kritiek op de soms matige acteerprestaties, het onrealistische verhaal en de losse plotontwikkeling.

Twee sequels

Ondanks al die kritiek was het al snel duidelijk dat 365 Days een vervolg zou krijgen. De eerste film is namelijk gebaseerd op het eerste boek van een trilogie. Toch duurde het nog tot halverwege mei van dit jaar voor Netflix eindelijk bevestigde dat ook This Day en Next 365 Days naar de streamingdienst zullen komen.

De opnames voor die films zouden normaal gezien in augustus van 2020 al begonnen zijn, maar door de coronacrisis konden die toen niet doorgaan. Uiteindelijk duurde het uitstel langer dan verwacht, maar volgens de website What’s On Netflix wordt er nu toch eindelijk sinds 29 juni gedraaid in Polen. Daarna zou de productie verhuizen naar Italië. De release van de eerste sequel op Netflix staat gepland voor 2022.

Zoek je ondertussen iets anders om te bekijken? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...