Orel Mangala reageert op uitschakeling Rode Duivels met handgeschreven bericht

Twee dagen geleden speelden de Rode Duivels hun laatste wedstrijd op het EK voetbal in Duitsland. Na een 1-0 nederlaag tegen Frankrijk zit het toernooi er officieel op. Na de wedstrijd reageerden al heel wat spelers teleurgesteld, maar ondertussen verschenen er ook al heel wat posts op sociale media. De meest opvallende is misschien wel die van middenvelder Orel Mangala.

België hoopte na een matige groepsfase maandag op een stunt tegen Frankrijk, dat er tot dan ook nog geen goed EK had opzitten. Na een wedstrijd waarin de Fransen de bovenhand hadden, maar ook België kansen creëerde op de counter, leek de match naar verlengingen te gaan.

Toch liep het in de 85ste minuut mis na een own goal van verdediger Jan Vertonghen. Na de 1-0 konden de Rode Duivels de rug niet meer rechten en was het einde verhaal. Na de wedstrijd was de teleurstelling bij heel wat spelers af te lezen. Sommigen reageerden voor de camera, anderen deelden een bericht op sociale media.

Reacties

Na een eerste reactie van keeper Koen Casteels, die er overigens een sterk toernooi had opzitten, volgde ook kapitein Kevin De Bruyne. Beiden spraken van een grote teleurstelling, maar leken toch met opgeheven hoofd naar huis te keren.

Op de reacties van anderen was het even wachten, maar ondertussen hebben heel wat andere spelers gereageerd via Instagram, X en/of Facebook. Onder andere Amadou Onana bedankte de fans voor de steun, maar had het ook over een “harde leerschool”.

Orel Mangala

De meest opvallende reactie komt sowieso uit het kamp van Orel Mangala. De verdedigende middenvelder van Lyon postte namelijk een handgeschreven boodschap aan het publiek. Daarin bedankt hij iedereen voor de steun en benadrukt hij hoe hard de Duivels naar elkaar zijn toegegroeid tijdens het toernooi.

“Woorden kunnen niet beschrijven hoeveel emoties ik na dit resultaat voel. Dit was mijn eerste EK en we wilden allemaal meer. We hadden allemaal een visie en we wilden succes. Maar daarbij wisten we ook hoe moeilijk het zou kunnen zijn. De uitdagingen waren groot, maar ik blijf trots op de badge op mijn borst ondanks de resultaten. Het eindigde niet op de manier waarop we het gewild hebben, maar ik ben er zeker van dat we jullie opnieuw trots zullen maken”, schrijft hij.

Meer
Lees meer...