Hebben de Oscars zelf hun resultaten gespoiled?

Zondag worden de Oscars uitgereikt, de belangrijkste filmprijzen van het jaar. Wie die in ontvangst zal nemen, is natuurlijk een gigantisch geheim. Maar dat geheim is nu mogelijk al gelekt. Door niemand minder dan The Academy zelf.

Ieder jaar kiest The Academy de beste films, acteurs, regisseurs, … van het afgelopen jaar. Dat is ook dit jaar niet anders. De felbegeerde Oscars worden nu zondagnacht uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood. Wie er dit jaar de prijzen in ontvangst zal nemen, is nog geheim. Of niet? Want The Academy tweette een lijst met de winnaars die ze al snel weer verwijderden.

Oscars spoiler
Twitter

Winnaars gespoiled?

Sinds vandaag kan je via Twitter je voorspellingen voor de Oscars delen. The Academy maakte dat zelf bekend met een tweet. Maar ze tweetten niet enkel de link om je voorspellingen te maken, maar ook hun eigen “voorspellingen”. Hoewel deze al snel weer verwijderd werden, konden mensen ze snel nog screenshotten. Want zijn de voorspellingen van The Academy dan niet gewoon de winnaars van de Oscars?

Als dit de uiteindelijke winnaars worden, dan zal de Zuid-Koreaanse film Parasite de grote winnaar worden. Deze zal dan met vier Oscars naar huis gaan, waaronder die voor de Beste film. Het zou dan ook de eerste film zijn die in hetzelfde jaar wint in de categorie Beste internationale film én die van Beste film. En ook de eerste niet-Engelstalige film die met de hoofdprijs naar huis gaat. Naast Parasite zou ook 1917 het verbluffend goed doen op de Oscars, de film van Sam Mendes zou – als deze voorspellingen uitkomen – naar huis gaan met vier beeldjes.

“Klein foutje”

Nadat The Academy de tweet verwijderde, stuurde ze een nieuwe tweet de wereld in. Daarin vertelden ze dat het ging om een “klein foutje” op Twitter waardoor de voorspellingen van andere Twittergebruikers getweet werden via het account van The Academy. Ze maken daarbij duidelijk dat het niet om hun keuzes gaat en dat het probleem nu is opgelost. “Wij zullen onze keuzes zondag bekendmaken.”

We zullen ook pas zondag te weten komen of The Academy hier gelijk heeft, of dat het een poging is om de schade te beperken nadat de winnaars écht uitlekten. Al kan het natuurlijk ook zijn dat een normale sterveling hier – toevallig – de juiste winnaars heeft uitgekozen. Je weet maar nooit. 😉

Meer
Lees meer...