‘Outlander’ seizoen 7 krijgt releasedatum (maar zal in twee delen verschijnen)

Goed en slecht nieuws voor de fans van Outlander. Streamingdienst Starz heeft namelijk zonet de releasedatum van het zevende seizoen van de reeks bekendgemaakt. Althans, een deel ervan. De eerste afleveringen zullen vanaf juni verschijnen, maar voor het tweede deel moeten de fans wachten tot 2024. Bij ons verschijnen de afleveringen wekelijks een dag na de release op Netflix.

Al sinds 2014 is Outlander gigantisch populair. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van schrijfster Diana Gabaldon, die in het Nederlands De Reiziger heet. Gabaldon is op dit moment bezig aan het tiende boek in de reeks, wat ook het laatste zal worden.

De reeks Outlander zal dat aantal niet volgen, want daarover werd een tijdje geleden bekendgemaakt dat het achtste seizoen het laatste zal worden. Maar daarvoor moet natuurlijk eerst het zevende verschijnen. En daarover is nu eindelijk meer nieuws.

Releasedatum

Het zevende seizoen van Outlander zal vanaf 16 juni wekelijks te zien zijn. Daarbij verschijnt de aflevering eerst op de streamingdienst Starz, waarna het een dag later bij ons op Netflix zal komen. Dat zorgt er dus voor dat de release bij ons waarschijnlijk voor 17 juni zal zijn.

In tegenstelling tot vorig seizoen, dat slechts 8 afleveringen telde, zal dit seizoen er 18 tellen. Maar dat seizoen zal ook worden opgedeeld in twee delen. Het eerste deel zal wekelijks te zien zijn vanaf juni, maar op het tweede deel zullen fans nog een lange tijd moeten wachten. Die release staat namelijk pas gepland voor 2024.

Wat kunnen we verwachten?

Eerder deelde Starz alvast een eerste teaser van seizoen 7 waarin we alle bekende personages, waaronder Jamie (Sam Heughan) terugzien. Aan het einde van seizoen 6 werden Jamie en Claire (Caitríona Balfe) van elkaar gescheiden door het Comité van Veiligheid. Claire werd naar Wilmington gestuurd terwijl Jamie werd gevangen genomen. In het zevende seizoen komt Jamie vrij en zint hij op wraak voor zijn geliefde.

Bekijk de eerste teaser van Outlander seizoen 7 hier:

Outlander seizoen 7 verschijnt vanaf 16 juni wekelijks op Starz. Bij ons op Netflix zal dat telkens één dag later zijn. Bekijk onze lijst met 50 beste series op Netflix hier.

Meer
Lees meer...