Paard sterft op set ‘The Lord of The Rings: The Rings of Power’ seizoen 2

De opnames van het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power zijn op dit moment volop bezig. Dat betekent dat we binnenkort nieuwe avonturen in de franchise kunnen verwachten, maar op de set loopt niet altijd alles van een leien dakje. Deze week stierf er tijdens de opnames namelijk een paard. Dat meldt Amazon Studios.

Het eerste seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power verscheen tussen 1 september en 14 oktober 2022 op Prime Video. De streamingdienst van Amazon nam daarbij een zeer dure gok in de hoop een franchise uit te bouwen die de concurrentie van Game of Thrones van HBO kon aangaan.

Toch blijft het doel om minstens vijf seizoenen te maken van The Lord of the Rings: The Rings of Power. De productie van het tweede seizoen van de prestigieuze reeks is dan ook al volop bezig in het Verenigd Koninkrijk. Maar vanop de set kwam Amazon deze week met droevig nieuws.

The Rings of Power

In de prequelreeks The Rings of Power zien we het verhaal door de ogen van een jonge Galadriel (Morfydd Clark) die Midden-Aarde wil beschermen tegen het opkomende kwaad. De serie volgt die kwaadaardige schaduw van de donkerste diepten van de Misty Mountains tot de bossen van de elfenhoofdstad Lindon.

Na de komst van het eerste seizoen werd een tweede al snel aangekondigd. Die nieuwe afleveringen zouden volgens Jennifer Salke, hoofd van Amazon Studios, minder lang op zich laten wachten. De opnames zijn namelijk al enkele maanden bezig.

Paard

Maar gisteren kwam er uit het kamp van de reeks minder goed nieuws. Op de set zou namelijk een paard zijn overleden aan een hartaanval. Dat terwijl het beest daarvoor geen enkele kwaaltjes had. In een statement geeft Amazon Studios meer informatie over de gebeurtenis.

“Tot ons grote verdriet moeten wij bevestigen dat een productiepaard op 21 maart is overleden. Het incident vond plaats in de ochtend terwijl het paard werd getraind voor de repetities. De trainer was niet in kostuum en het filmen moest nog beginnen. Zowel een dierenarts als een vertegenwoordiger van de American Humane Association waren op dat moment aanwezig”, valt er te lezen.

Meer
Lees meer...