‘Paddington 2’ is niet langer de beste film ooit op Rotten Tomatoes

Paddington 2 is zijn 100 procent review rating kwijt op de website Rotten Tomatoes. Daardoor is het niet langer de officieuze ‘beste film ooit’, een titel die het nog maar recent had overgenomen van de klassieker Citizen Kane uit 1941. Toy Story 2 is nu de nieuwe koploper.

Decennialang was Citizen Kane op Rotten Tomatoes de onbetwist leider met een perfecte 100 procent review rating. Een maand geleden dook er echter ineens een oude recensie op die perfecte score verpestte. In 1941 bleek de recensent van de Chicago Tribune geen zo’n fan te zijn van Citizen Kane waardoor de film nu 99 procent ‘Fresh’ scoort.

Rotten Tomatoes is al enige tijd bezig om oude archieven te doorpluizen op zoek naar meer recensies, maar tot nu toe had dat nog nooit zo’n belangrijke gevolgen gehad. De negatieve review kwam er ook kort na de hernieuwde aandacht voor Citizen Kane door Netflix-film Mank, die gaat over het maken van de filmklassieker.

Paddington 2

De website The Hollywood Reporter riep daarop Paddington 2 uit als nieuwe ‘beste film aller tijden’. Die topte namelijk het lijstje van films die wel nog 100 procent scoren met de meeste recensies, namelijk 244. Regisseur Paul King was er als eerste bij om die omstreden titel te relativeren.

Lang kon Paddinton 2 echter niet genieten van zijn koppositie. Een negatieve review van Eddie Harrison van Film authority zorgde er namelijk voor dat de score zakte naar 99 procent ‘Fresh’. Veel fans beschuldigden Harrison meteen van trollen door bewust een negatieve review te geven, maar de man ontkent dat. “Ik heb Paddington 2 al vaker negatief gescoord en blijf achter ieder woord van die kritiek staan”, zegt hij.

Toy Story 2

De vraag is dan uiteraard meteen wat nu de ‘beste film aller tijden’ is volgens Rotten Tomatoes. Dat blijkt Toy Story 2 te zijn uit 1999 met een perfecte score van 100 procent op basis van 169 reviews.

Meer
Lees meer...