Komische film ‘Paint’, met Owen Wilson als Bob Ross-look-a-like, krijgt trailer

De aankomende film Paint heeft een eerste teaser trailer gekregen. In deze komedie zien we Owen Wilson als Carl Nagyl, een televisiepersoonlijkheid die wel heel hard gebaseerd lijkt op de bekende Bob Ross.

De schilder/cultheld Bob Ross is uiteraard alom bekend. Zijn rustgevende en immer vrolijke programma Bob Ross: The Joy of Painting zorgt namelijk ook jaren na zijn dood nog voor heel wat plezier bij miljoenen mensen. Dat er ook een duistere kant is aan de schilderijen van de televisieschilder bewees de Netflixdocumentaire Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed.

Carl Nagyl

In de film Paint maken we kennis met Carl Nagyl (Owen Wilson). Die heeft, net als Bob Ross, een televisieprogramma waarin hij mensen leert schilderen onder begeleiding van zijn rustgevende stem. Daarmee houdt de vergelijking tussen de twee televisieschilders wel op. Nagyl blijkt namelijk in het echt helemaal niet zo vriendelijk te zijn als zijn televisiepersonage doet uitschijnen. Hij is daarentegen door de roem geobsedeerd en een echte rokkenjager.

Zijn leven komt in Paint onder druk te staan als de kijkcijfers van zijn programma dalen en de zender met Ambrosia (Ciara Renée) een jonge vervangster binnenhaalt. Naast die twee acteurs is er in de film ook plaats voor onder andere Michaela Watkins, Luisa Strus, Stephen Root en Lucy Freyer. Regisseur en scenarist van dienst is Brit McAdams, die hiermee zijn langspeelfilmdebuut maakt.

Bekijk hier de trailer van Paint:

Paint verschijnt op woensdag 5 april in de cinema.

Meer
Lees meer...