Paola & Laurent: het is in elk Europees koningshuis wel wat, kijk maar:

Het buitenechtelijk kind van koning Albert II, koningin Fabiola die successierechten probeert te ontlopen, en dan nu koning Filip die kwaad is op koningin Paola omdat ze achter zijn rug de zieke Laurent in een brief “de meest kwetsbare van haar kinderen” heeft genoemd: er lijkt geen einde te komen aan de schandalen en problemen bij ons koningshuis. Maar ironisch genoeg maakt dit hen net ‘normaal’, of toch vergeleken met andere Europese royals. Want jawel, in elk koningshuis is er wel iets dat niet snor zit of iemand die de familie ten schande brengt: 8 probleemgevallen.

1. Prins Harry: het Las Vegas-schandaal

Prins Harry (29) haalt al heel zijn leven kattenkwaad uit. Maar de hoofdvogel schoot hij toch af in augustus 2012 toen hij volledig naakt op het gevoelige plaatje werd vastgelegd tijdens een avondje strippoker in zijn hotelkamer in Las Vegas. De foto’s gingen de wereld rond en heel de koninklijke familie van Groot-Brittannië werd in verlegenheid gebracht. In 2005 bracht hij de Britten ook ten schande door te poseren in een nazi-uniform.

Wilde jaren lijken voorbij

Dankzij zijn schattige, rode kaakjes en warme, sympathieke persoonlijkheid hebben de Britten gelukkig altijd wat meer kunnen verdragen van de ondeugende prins Harry. Tegenwoordig lijkt hij trouwens de sloeber in zich verloren te zijn. In 2012 diende Harry nog enkele maanden in Afghanistan als piloot van een Apache-helikopter waarin hij deelnam aan verschillende missies. Tegenwoordig werkt hij als stafofficier in Londen.

Ook op amoureus vlak lijkt Harry eindelijk rust te hebben gevonden bij zijn huidig liefje, Cressida Bonas (25). Hun relatie zou zo serieus zijn dat ze zelfs praten over trouwen.

Getty images

2. Prinses Kate: toplessfoto’s

En we blijven nog even aan de andere kant van het Kanaal. Zo is prinses Kate de eerste toekomstige koningin die topless in een magazine is verschenen toen een paparazzo in september 2012 kiekjes nam van de prinses terwijl ze samen met prins William aan het zonnen was aan het zwembad.

De fotograaf verkocht zijn foto’s aan het Franse tabloid Closer en even later stonden de toplesskiekjes overal op het internet. Uiteindelijk verbood een Franse rechter de verdere publicatie van de foto’s.

Van haar overleden schoonmama, prinses Diana, werden trouwens ooit gelijkaardige foto’s genomen. Volgens het Spaanse magazine Hola! werden toen miljoenen neergeteld opdat het bezwarende materiaal het daglicht nooit zou zien.

3. De buitenechtelijke kinderen en affaires van prins Albert van Monaco

In 2005 en 2006 maakte prins Albert van Monaco bekend dat hij twee buitenechtelijke kinderen heeft. Het nieuws was een enorme verrassing, aangezien iedereen altijd dacht dat Albert homoseksueel was.

In 2011 trouwde hij uiteindelijk met de 20 jaar jongere Charlene Wittstock, de Zuid-Afrikaanse, zwemkampioene. Nog voor hun huwelijk staken echter al geruchten de kop op dat hun relatie niet snor zat door de affaires van Albert.

Ook nu nog duiken er voortdurend berichten op over huwlijksproblemen en de ontrouw van Albert. Daarnaast zou Charlene het bijzonder slecht kunnen vinden met prinses Caroline, die als oudste zus van Albert en bij gebrek een legitiem nageslacht, de beoogde troonopvolger is.

Getty images

4. Prinses Stéphanie van Monaco: affaires en foute mannen

Prins Albert is trouwens niet de enige fel besproken koninklijke figuur van Monaco. Het was Daniel Ducruet, de ex-man en voormalige bodyguard van Stéphanie, die ongetwijfeld voor het grootste schandaal zorgde. In 1996 zette hij immers heel Monaco in rep en roer toen er foto’s opdoken terwijl hij seks had met een stripper in een openbaar zwembad. Na amper een jaar liep zijn huwelijk met Stéphanie, met wie hij twee kinderen heeft, op de klippen.

Getty images

Al is Stéphanie ook zelf allesbehalve onbesproken, onder meer door de vele affaires die ze al heeft gehad. Ze had onder andere een relatie met de Spaanse zanger Miguel Bosé, Paul Belmondo (zoon van Jean-Paul) en de cocaïnedealer Eskander Laribi, die werd neergeschoten. Na het stukgelopen huwelijk met haar voormalige bodyguard Ducruet zou ze opnieuw een kind gekregen hebben van een andere bodyguard, Jean Raymond Gottlieb. 

5. Prinses Caroline van Monaco: ongemanierde, ontrouwe man

Getty images

Daarnaast staat ook de derde man van prinses Caroline van Monaco, Ernst, bekend om zijn slechte manieren. Hij werd onder andere gefotografeerd terwijl hij in het openbaar plaste en moest ongeveer een half miljoen neertellen na een gevecht met een nachtclubuitbater. In oktober verschenen bovendien foto’s van Ernst in een Duits magazine terwijl hij op vakantie was in Thailand met zijn minnares. Ondertussen was Caroline samen met de kinderen op reis in Zwitserland.

De jongste zoon van Caroline, prins Pierre Cashiragi, lijkt de slechte manieren van zijn stiefvader te hebben overgenomen. Zo belandde hij in New York in een ziekenhuis nadat hij het eveneens iets te bont maakte tijdens een avondje stappen.

6. Prinses Cristina van Spanje: fraude

Ook in Spanje bezorgt de jongste dochter van koning Juan Carlos en koningin Sofía voor de meeste problemen. Zo werd de 48-jarige prinses Cristina in februari nog voor de eerste keer verhoord door een onderzoeksrechter in de zaak rond fiscale fraude en het witwassen van geld.

Haar man, de voormalig Olympisch kampioen handbal Iñaki Urdangarin, wordt er immers van verdacht miljoenen euro’s overheidsgeld te hebben verduisterd. Prinses Cristina zelf pleitte onschuldig, maar de hele zaak veroorzaakt uiteraard de nodige ophef in Spanje.

7. Juan Carlos van Spanje: olifantenjacht in volle crisis

Al is Cristina niet de enige die het Spaanse koningshuis ’ten schande’ brengt. Haar vader, koning Juan Carlos, heeft ook zelf al het een en ander uitgestoken. Denk maar aan de ophef die hij veroorzaakte toen hij in 2012 tijdens een privéreis in Botswana zijn heup brak bij een olifantenjacht. De Spanjaarden waren razend dat hun koning zomaar ging jagen terwijl het land in zware economische crisis zat. De jacht kostte hem bovendien zijn erevoorzitterschap van het Spaanse WWF.

Tijdens de omstreden jacht werd Juan Carlos vergezeld door zijn minnares, Ke Lina Wittgenstein. Toch zijn Juan Carlos en Sofía niet officieel gescheiden. Wel worden ze enkel samen gespot tijdens officiële gelegenheden. In 2012 werd hun 50ste huwelijksverjaardag dan ook niet gevierd.

8. Prinses Madeleine van Zweden: bedrogen door verloofde

Prinses Madeleine van Zweden mag dan wel geregeld de knapste prinses van Europa worden genoemd, in 2010 raasde een zware storm door het leven van de jonge vrouw. Vlak voor haar huwelijk met verloofde Jonas Bergstrom, met wie ze sinds 2002 samen was, kwam immers aan het licht dat hij haar had bedrogen met een Zweedse handbalspeelster. De verloving werd onmiddellijk afgebroken. 

Intussen gaat het gelukkig beter met de knappe prinses. Op 8 juni vorig jaar stapte ze in het huwelijksbootje met de financieel adviseur Christopher O’Neill en op 20 februari dit jaar kregen ze samen een dochtertje, prinses Leonore.

Getty images
Meer
Lees meer...