Left Right
scrollTop top

Pfizer vraagt binnenkort in VS goedkeuring aan voor zijn coronavaccin voor kinderen tussen 6 maanden en 5 jaar


Coronavaccin Pfizer BioNTech
© Isopix

Pfizer en BioNTech gaat volgende maand in de Verenigde Staten bij de Food and Drug Administration (FDA) de goedkeuring aanvragen voor het gebruik van hun coronavaccin bij kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot 5 jaar oud. Het verwacht die goedkeuring in november te krijgen.

Op dit moment heeft het coronavaccin van Pfizer en BioNTech in de Verenigde Staten een goedkeuring voor iedereen ouder dan 12 jaar. Oorspronkelijk gold de voorlopige goedkeuring enkel voor wie ouder was dan 16 jaar, maar die leeftijdsgrens is sinds mei van dit jaar in de VS verlaagd. Sindsdien een kleine maand heeft de FDA de voorlopige goedkeuring zelfs omgezet in een volledige goedkeuring.

Eerst 5 tot 11 jaar, erna jonger

Pfizer kondigde eerder al aan dat het begin oktober een aanvraag zou indien om hun prik in de Verenigde staten ook te mogen toedienen aan kinderen tussen 5 en 11 jaar. Het bedrijf verwacht daarvoor eind september de nodige resultaten te hebben van een fase 3-studie bij die leeftijdsgroep.

Chief Financial Officer Frank D’Amelio liet dinsdag op een industrieconferentie van het bedrijf weten dat “in de weken erna een aanvraag zal ingediend worden voor kinderen tussen 6 maanden en 5 jaar … ervan uitgaande dat de gegevens positief zijn”. In november hoopt Pfizer dan ook voor die leeftijdscategorie een goedkeuring te krijgen. Over een eventuele aanvraag voor kinderen jonger dan 12 jaar in de Europese Unie is er voorlopig geen nieuws.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…