Ex-James Bond Pierce Brosnan wil dat Cillian Murphy de nieuwe James Bond wordt

Er wordt nog steeds gezocht naar een opvolger van Daniel Craig als James Bond. Daarbij zijn er ondertussen al heel wat namen de revue gepasseerd. Een naam die vaak genoemd wordt is Cillian Murphy, die vorig jaar gelauwerd werd voor zijn hoofdrol in Oppenheimer. En nu is er een bijzondere fan opgestaan van Cillian Murphy als James Bond: niemand minder dan de legendarische James Bond-acteur Pierce Brosnan.

Voor No Time To Die kroop Daniel Craig meer dan twee jaar geleden voor de vijfde, maar meteen ook allerlaatste keer in de huid van James Bond. Dat wil zeggen dat de franchise na twintig jaar opnieuw op zoek moet naar een opvolger. Die zoektocht duurt nu dus al enkele jaren, waarbij al heel wat namen genoemd werden. Maar de beslissing is nog altijd niet gemaakt. Pierce Brosnan, die van 1995 tot en met 2002 de rol van James Bond speelde, heeft alvast een duidelijke favoriet.

Cillian Murphy

Pierce Brosnan ziet in de Ierse acteur Cillian Murphy de perfecte nieuwe James Bond. “Cillian zou een magnifieke rol spelen als James Bond”, klonk het bij een evenement waarop Iers talent in de verf gezet werd. Pierce Brosnan was de zesde acteur die in de huid van James Bond kroop en de eerste (en tot op heden enige) Ier die die eer kreeg. En hij zou dus een tweede Ierse James Bond wel zien zitten.

Cillian Murphy heeft zelf ook nog eens de vraag gekregen of hij de rol van James Bond zou zien zitten. Daarop reageerde hij dat hij “een beetje te oud is”. De acteur is op dit moment 47 jaar oud. Hij is daarmee tien jaar jonger dan de laatste James Bond, Daniel Craig, maar Bond-producer Barbara Broccoli zou op zoek zijn naar een jongere acteur die de rol langer zou kunnen spelen. Zo circuleren de namen van de jongere acteurs Aaron Taylor-Johnson (33), Regé-Jean Page (35) and Henry Cavill (40).

Meer
Lees meer...