Pinguïns in Japanse zoo krijgen door besparingen goedkopere vis, maar halen er hun neus voor op

Het Japanse Hakone-en Aquarium heeft te kampen met kieskeurige pinguïns. Door besparingen krijgen de dieren nu goedkopere vis en die weigeren ze op te eten. In video’s is te zien hoe de pinguïns zelfs letterlijk hun neus ophalen voor hun nieuwe menu.

De inflatie treft tegenwoordig iedereen, ook de dieren die in gevangenschap verblijven. De pinguïns in het Japanse Hakone-en Aquarium krijgen door besparingen nu goedkopere vis voorgeschoteld en daar zijn ze duidelijk niet mee gediend.

Goedkope vis

De pinguïns in het Japanse aquarium kregen tot voor kort Japanse horsmakreel te eten. Maar recent werd hun menukaart aangepast. De prijs van Japanse horsmakreel steeg sinds vorig jaar met 20 tot 30 procent, waardoor de zoo moest overschakelen op een goedkoper alternatief, de gewone makreel. En dat is flink tegen de zin van de pinguïns.

pinguin goedkope vis
YouTube ANNnewsCH

“Ze nemen het eerst in hun mond, maar dan beslissen ze dat ze het niet lekker vinden en laten ze het gewoon vallen”, vertelt Hiroki Shimamoto, het hoofd van het aquarium aan Agence France-Presse. “Ze voelen dat er iets niet klopt.” In filmpjes is zelfs te zien hoe de pinguïns hun hoofd wegdraaien wanneer ze de goedkope vis aangeboden krijgen. Daarnaast zijn ook de otters geen fan van de vernieuwde menukaart. Ook zij smulden tot voor kort van de Japanse horsmakreel.

Het aquarium geeft voorlopig niet toe aan de kieskeurige eters. Al geeft het wel nog enkele duurdere vissen tussen de goedkopere. Hoe lang dat zal duren, is nog niet geweten. “Het hangt ervan af hoe de visprijzen evolueren”, klinkt het bij Shimamoto.

Bekijk hier de hilarische beelden:

Het internet smult alvast van de beelden van de fijnproevers:

Meer
Lees meer...