Pinguïns brengen tijdens lockdown bezoekje aan museum

Pinguins Museum
YouTube The Nelson-Atkins Museum of Art

De huidige coronapandemie brengt niet alleen negatieve dingen met zich mee, want voor de pinguïns van de Kansas Zoo heeft het ervoor gezorgd dat ze op daguitstap kunnen. De pinguïns brachten een bezoekje aan het museum in de buurt en dat leverde superschattige beelden op.

Hoewel de Kansas Zoo en het Nelson-Atkins Museum of Art op een boogscheut van elkaar liggen, hebben de pinguïns nog nooit een bezoekje gebracht aan het museum. Tot nu want door de coronapandemie hadden ze eindelijk de kans om de kunstwerken van dichtbij te bewonderen.

Museum

Zowel in de dierentuin, waar de pinguïns verblijven, als in het Nelson-Atkins museum of Art worden op dit moment geen bezoekers toegelaten. En daar hebben de pinguïns gretig gebruik van gemaakt. In een verder volledig leeg museum konden ze langs alle werken waggelen en een beetje cultuur opsnuiven.

In een video, die gepost is door het museum, is te zien hoe het bezoek van de pinguïns verliep. De drie gelukkige pinguïns hadden het duidelijk naar hun zin en gaven hun ogen de kost. In de video vertelt Randy Wisthoff, de executive director van de Kansas Zoo, ook dat de pinguïns de bezoekers missen. Normaal hebben ze altijd volk over de vloer om naar te kijken, maar nu is het al enkele weken stil in de zoo. Daarom deed het tripje naar het museum hen extra veel deugd.

Bekijk hier de video van het museumbezoek van de pinguïns:

Bezoekje aan hun eigen aquarium

Eerder gingen de pinguïns van het Shedd Aquarium in Chicago al op bezoek in hun eigen aquarium. Daarbij konden ze dus eindelijk kennis maken met de andere dieren waarmee ze onder hetzelfde dak wonen.

De pinguïns van Shedd Aquarium gaan trouwens nog steeds regelmatig op wandeling door het aquarium. En dat vinden ze duidelijk nog steeds geweldig. Zo postte het aquarium onlangs nog een video op Twitter waarop te zien is hoe pinguïn Wellington letterlijk door het aquarium huppelt.

Gesponsorde artikelen