Pokémonkaarten die Logan Paul kocht voor 3,5 miljoen dollar zijn fake

YouTuber en bokser Logan Paul kocht recent een zeldzame doos met Pokémonkaarten. Voor de ongeopende doos telde Paul maar liefst 3,5 miljoen dollar (zo’n 3 miljoen euro) neer. Meteen stelden kenners de aankoop in vraag. Ze twijfelden aan de echtheid van de doos en vermoedden dat Paul 3,5 miljoen dollar verspilde aan een valse doos. En nu blijkt dat die kenners gelijk hadden.

Logan Paul is 3,5 miljoen dollar (ongeveer 3 miljoen euro) verloren aan valse Pokémonkaarten. Verschillende kenners vermoedden eerder al dat de YouTuber/bokser opgelicht werd, maar nu is dat ook bewezen.

Onderzoek door Pokémonkenners

Verschillende experts op het vlak van Pokémonkaarten gingen op onderzoek. Ze onderzochten daarbij de verschillende kopers van de doos, tot ze bij de originele verkoper kwamen. Daarbij merkten ze al dat het verhaal van die originele verkoper over hoe hij de doos in handen kreeg meermaals veranderde.

Daarnaast onderzochten de experts ook de buitenkant van de doos. Ze vergeleken daarbij foto’s van de doos van Paul en gelijkaardige dozen die anderen in handen hadden. Daarbij merkten ze verschillende zaken op die niet klopten. Hun conclusie was dat Paul en de eerdere kopers van de doos opgelicht waren door de originele verkoper.

Onderzoek door Paul

Logan Paul was op de hoogte van het onderzoek van de Pokémonkenners en liet weten dat hij zelf zou controleren of de doos echt was. Het resultaat daarvan deelt hij nu in een nieuwe video. De titel van die video zegt eigenlijk al alles wat je moet weten: “Ik verloor 3,5 miljoen aan valse Pokémonkaarten”.

In de video is te zien hoe Logan Paul naar Chicago reist om de echtheid van de kaarten te laten controleren. Hij gaat samen met Matt, van wie hij de doos kocht, naar Baseball Card Exchange (BBDE) om daar de doos opnieuw te laten onderzoeken en hem daarbij deze keer ook te openen. De eigenaar van BBDE legt eerst uit waarom hij er oorspronkelijk van uitging dat de doos authentiek was. “Aan de buitenkant waren er geen sporen van vervalsing te zien”, vertelt hij.

G.I Joe

Maar dan is het tijd voor het moment van de waarheid. Ze maken de doos open en op het eerste zicht lijken er inderdaad kleinere doosjes met Pokémonkaarten in te zitten. Maar al snel merken ze dat de doosjes er niet exact zo uitzien als de echte doosjes. Zo is de kleur van de doosjes (die nooit uit de doos zijn geweest) lichter dan een echt doosje en zijn ze ook meer afgerond.

En dan moet de grootste onthulling nog komen. Ze besluiten om één van de doosjes te openen en in het doosje zitten inderdaad zakjes met kaarten, maar het gaat niet om Pokémonkaarten. Het doosje zit vol met pakketjes kaarten van G.I. Joe. De aanwezige kenners spreken van “de grootste fraude in de geschiedenis van Pokémonkaarten”.

Bekijk hier de volledige video:

Meer
Lees meer...