Prime Video ontwikkelt nieuwe ‘Blade Runner’-serie

Prime Video zoekt het meer en meer bij remakes, sequels en prequels. Na Lord Of The Rings: The Rings Of Power, A League Of Their Own en de reeks rond Mr. & Mrs. Smith die de streamingdienst momenteel nog aan het ontwikkelen is, is er nu voor het eerst met de buitenwereld gesproken over een nieuwe serie die al in ontwikkeling is: Blade Runner 2099.

Daarmee leunt Prime Video uiteraard aan bij de scifi-klassieker Blade Runner. Die werd al van een seuquel voorzien door regisseur Denis Villeneuve die in 2017 uitpakte met Blade Runner 2049. Op die film wil Prime Video nu een sequel maken met een verhaallijn die zich vijftig jaar na die in de film zal afspelen.

Ridley Scott, die Blade Runner (1982) regisseerde, is aan boord als uitvoerend producent, net als Michael Green, de scenarist van Blade Runner 2049.

In een mededeling laat Vernon Sanders, de baas van de televisie-afdeling van Amazon optekenen dat ze zich vereerd voelen om de Blade Runner-franchise te mogen verder zetten: “We zijn ervan overtuigd dat Ridley Scott en showrunner Silka Louisa de geest en het intellect van de twee voorgangers zullen bewaren.”

Wanneer de serie precies zal verschijnen is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...