Arnold Schwarzenegger maakt na vijf jaar zijn langverwachte terugkeer in de filmindustrie met rol in kerstkomedie

Arnold Schwarzenegger maakt zich na een pauze van vijf jaar op voor zijn langverwachte terugkeer in de filmwereld. De acteur zal zijn opwachting maken in de kerstkomedie The Man With The Bag. Naast Schwarzenegger zal ook Alan Ritchson, bekend van Reacher, een rol spelen in deze kerstfilm. De film zal exclusief op Amazon Prime Video te zien zijn.

Wie Arnold Schwarzenegger zegt, denkt natuurlijk meteen aan The Terminator. Hij speelde de hoofdrol in de Amerikaanse film uit 1984. Naast acteren is Schwarzenegger ook filmmaker en voormalig politicus. Van 2003 tot 2011 was hij de gouverneur van Californië en lid van de Republikeinse Partij.

De Amerikaanse filmregisseur Adam Shankman zal het project leiden. Hij is bekend van eerdere successen zoals Hairspray en Disenchanted.

Verhaallijn

Het plot van de film draait om de Kerstman die vlak voor de feestdagen ontdekt dat zijn magische tas gestolen is. Om deze kostbare bezitting terug te krijgen, slaat hij de handen ineen met Vance, een voormalige dief die op de zwarte lijst staat. Samen met de dochter van Vance en een groep elfen zetten ze alles op alles om Kerstmis te redden.

Rol nog niet bevestigd

De specifieke rol van Schwarzenegger in de film is nog niet officieel bevestigd. Mogelijk zal hij dus de rol van de Kerstman op zich nemen. Dit zou een passende terugkeer zijn naar het genre voor de acteur, die ook te zien was in de kerstkomedie Jingle All The Way uit 1996.

Sinds zijn laatste optreden in Terminator: Dark Fate in 2019 heeft de acteur voornamelijk zijn tijd besteed aan andere projecten, waaronder zijn rol in de Netflix-actiekomedieserie Fubar.

Deze maand mocht Schwarzenegger samen met Danny DeVito de prijs voor visuele effecten en filmmontage uitreiken op de Oscars van 2024. De twee acteurs zijn beiden bekend als Batman-schurken en speelden ook samen in de komediefilm Twins uit 1988.

Photo by Kevin Winter/Getty Images
Meer
Lees meer...
Amazon Prime Video
Meer Amazon Prime Video