Nieuw te streamen deze week: het langverwachte ‘The Rings Of Power’ gaat van start, Koen Mortier brengt persoonlijke verhalen over WOII tot leven in ‘Voices Of Liberation’ en het prachtige ‘Sorry For Your Loss’ is het mooiste uit de lucht gevallen cadeautje van de week

Vorige week debuteerde The House Of Dragon, vandaag is het aan The Rings Of Power: de streamingoorlog wordt dezer weken op het scherp van de snee gevoerd, met ook stevige prijskaartjes die eraan vasthangen. Er zijn deze week ook weinig titels die het kijksucces van The Rings Of Power iets in de weg kunnen leggen. Enkel Streamz pakt nog uit met een iets grotere titel, de docureeks Voices Of Liberation waarin regisseur Koen Mortier verhalen uit WOII tot leven brengt aan de hand van brieven en dagboekfragmenten.

Series

Amazon Prime Video zet dit najaar stevig in op Lord Of The Rings-serie The Rings Of Power. In de volgende vijf jaren zal de streamingdienst ongeveer een miljard tegen de serie aangooien. Dat heeft dus als gevolg dat The Rings Of Power wel moet renderen. Een lange en dure mediacampagne moet garanderen dat Amazon Prime Video met deze titel nieuwe abonnees aantrekt en zichzelf echt op de kaart kan zetten. De twee eerste afleveringen – elk van een stevig uur – zijn nu al te zien, vanaf nu zal elke vrijdag een nieuwe aflevering gelost worden. De reeks introduceert ons aan een groep bekende en nieuwe personages die de strijd moet aangaan met het kwaad dat opnieuw zijn intrede doet in Midden-Aarde. In de eerste aflevering zien we hoe Galadriel verontrust is door tekenen van de terugkeer van een oud kwaad.

We zijn september ingedoken en dat was ook voor onze openbare omroep de gelegenheid om hun merk op te frissen. VRT Nu werd VRT Max en de app kreeg een update. Is daar ook in alle stilte gelost: Sorry For Your Loss, een prachtige reeks met Elizabeth Olsen in de hoofdrol die wij in 2018 al bespraken. Toen was het de bedoeling dat de serie Facebook Watch op de kaart zou zetten, een streamingdienst van Facebook die nooit echt van de grond gekomen is. Gelukkig dwaalde Sorry For Your Loss nog ergens rond en heeft VRT Max de reeks nu opgepikt. Olsen speelt Leigh in deze reeks, een jonge vrouw die haar echtgenoot verloren is. Wanneer wij haar leren kennen heeft ze zich al kranig opgetrokken. Hoewel elke ochtend haar moeite kost, komt ze wel uit bed en geeft ze haar danslessen. Hoewel het meer overleven dan leven is, probeert ze haar leven te herpakken. Twee seizoenen en twintig afleveringen zijn nu te bekijken, daarna werd de reeks door Facebook stopgezet.

Ook alleen maar kleine nieuwe series op Netflix, waaronder Devil In Ohio. Emily Deschanel (zus van Zooey) speelt de rol van psychiater Suzanne Mathis die vastbesloten is om een jonge patiënte uit een psychiatrisch ziekenhuis te beschermen. Ze besluit tegen alle adviezen en richtlijnen in om Mae in huis te nemen. De patiënte is zwaar getraumatiseerd nadat ze ontsnapt is aan een mysterieuze sekte. Door de komst van Mae in het gezin dreigt het hele gezin van Suzanne uit elkaar te vallen. De reeks werd gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat gelinkt werd aan de sekte The Church of Jesus Christ Of Latter-day Saints.

https://www.youtube.com/watch?v=ScEl_smzT3A&ab_channel=Netflix

Een stuk lichter gaat het eraan toe in de andere nieuwkomer op Netflix, de zesdelige Franse reeks Détox. Daarin besluiten de huisgenoten en nichtjes Léa en Manon om een maand lang geen smartphone te gebruiken nadat ze beseffen dat de telefoon hun leven niet noodzakelijk beter maakt. En uiteraard blijkt dat niet altijd even makkelijk.

Op Disney+ is American Horror Stories terug van weggeweest voor een tweede seizoen. De anthology-reeks die vorig jaar van start ging heeft acht nieuwe verhalen in petto. Elke aflevering vertelt een nieuw verhaal met een nieuwe cast. Nieuwe afleveringen arriveren op woensdag en de eerste draait rond een sollicitatiegesprek dat ongelooflijk mis loopt.

Op Apple TV+ tot slot zijn alle afleveringen van de jeugdreeks Life By Ella al te bekijken. Ella is 13 jaar en heeft al een strijd geleverd met kanker. Nu wil ze genieten van dag tot dag en wil ze haar angsten niet meer in de weg laten staan van haar leven. Ze ontdekt de waarde van elk moment terwijl ze haar angsten van vroeger overwint, en stimuleert anderen om hetzelfde te doen.

Films

Nieuw op Netflix: I Came By. een film over een jonge rebelse graffitikunstenaar die het op de huizen van de rijke elite gemunt heeft. Hij stuit echter op een schokkend geheim waarna hij een reis onderneemt. Deze reis brengt zowel zichzelf als zijn naaste omgeving in gevaar.

Ook nieuw voor de dromers onder ons: Love In The Villa, een nieuwe romcom op Netflix. Daarin leren we Julie (Kat Graham) kennen, Julie ziet haar reis naar Verona in het water vallen als haar vriend het uitmaakt net voor de trip. Julie besluit toch te gaan, maar merkt eens ze aankomt dat de gereserveerde villa dubbel geboekt is. Ze zal haar vakantie moeten delen met Charlie (Tom Hopper), een cynische, maar ook wel knappe Brit. Hoewel ze aanvankelijk hun best doen om elkaar het leven zuur te maken, zodat de ander vertrekt, beginnen ze gevoelens voor elkaar te krijgen.

Om te herbekijken: Clueless (1995) staat opnieuw op Netflix. In deze frisse jaren negentig-tienerkomedie speelt Alicia Silverstone Cher, een rijkeluisdochter die zich ook als koppelaarster ziet. Om haar cijfers te verbeteren brengt ze twee leraars bij elkaar. Wanneer dit lukt stelt ze zichzelf een nieuwe missie: het nieuwe meisje Tai. Terzelfdertijd is Cher op zoek naar haar eigen droomprins.

Wie onlangs The Death Of Stalin (2017) op Canvas gemist heeft en de film wil streamen, zal merken dat de prent niet langer op VRT Max beschikbaar is. Wél is de film geland bij Disney+. Deze hilarische komedie start op 2 maart 1953, wanneer Joseph Stalin een beroerte krijgt. Twee dagen later wordt hij dood verklaard. In deze twee dagen heerst er een hevige concurrentieslag voor het verkrijgen van de hoogste macht. Wat volgt zijn twee dagen van waanzin, perversiteit en onmenselijkheid. De film met onder andere Steve Buscemi, Jeffrey Tambor en Andrea Riseborough is overigens ook nog op Amazon Prime Video te bekijken.

Docu & Reality

In 2020 berichtten we over een reeks die filmmaker Koen Mortier samen met Netflix aan het ontwikkelen was om het belang van de Tweede Wereldoorlog te benadrukken. De reeks zou Liberation Route gaan heten en het verhaal zou verteld worden aan de hand van brieven geschreven door jonge mensen die of soldaat waren, of in het verzet zaten, of gewone burgers waren. Dat idee is overeind gebleven, partner en titel zijn veranderd. Die ambitieuze docureeks heet nu Voices Of Liberation en is op Streamz te zien. De reeks volgt in elf afleveringen de bevrijdingsroute die tijdens WOII werd afgelegd door de westelijke geallieerden. Lokale hosts vanuit verschillende Europese landen begeleiden de afleveringen en vertellen hun persoonlijke verhalen. Zo zien we onder andere presentator/zanger Bart Peeters, acteurs Bouli Lanners, Thomas Brodie Sangster, muzikant James McVey, Géza Weisz, Christian Berkel en zangeres Bella Hay.

In het derde seizoen van I Am A Killer alweer haalt Netflix mensen die een moord hebben gepleegd voor de camera. Over hun schuld lijdt geen twijfel, maar deze reeks gaat kijken naar wat er achter de feiten speelt. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen zien we bijvoorbeeld een vrouw die haar man heeft vermoord nadat die haar jarenlang heeft misbruikt. Een ander denkt na over zijn strijd tegen een psychische aandoening. Een derde draagt een traumatisch verleden met zich mee en kan zich niets meer herinneren over de fatale momenten. De titel mocht iets minder de sensatie opzoeken, maar de reeks is de moeite waard.

Of Dated & Related de moeite is weten we nog niet zeker, spraakmakend is het zeker. Netflix laat in deze nieuwe realityshow zestien singles intrek nemen in een villa in Zuid-Frankrijk. De zestien bestaan uit duo’s die allebei op zoek zijn naar een nieuwe partner. Alleen bestaat elk duo hier uit broers of zussen. De vraag die Netflix zich hierbij stelt is of we helemaal onszelf kunnen zijn in het datingleven als onze broer of zus erop staat te kijken. En wat met al die gênante anekdotes die élke broer en zus over elkaar kennen? Worden die meteen op tafel gegooid of toch eerder voor onbepaalde tijd met de mantel der liefde toegedekt? En wat als je één of andere macho je zus ziet bepotelen, is die dan wel goed genoeg?

Meer
Lees meer...