Waarom is Amazon-serie ‘Jury Duty’ hit op TikTok?

Op 7 april kwam een nieuwe Amerikaanse komedieserie uit op Amazon Freevee en Prime. Ondertussen is de serie een hit op TikTok, maar waarom?

Twee weken geleden lanceerde Amazon de nieuwe serie Jury Duty op hun platformen. De serie krijgt veel positieve feedback en kijkers reageren enthousiast op onder andere TikTok. De serie is voor velen de beste sitcom sinds The Office.

The imposter

Het concept van de serie is dat we twaalf juryleden volgen tijdens hun weken juryplicht in de rechtbank. Elf ervan zijn acteurs die weten dat de scenario’s verzonnen zijn, maar Ronald denkt dat hij echt een jurylid is in echte rechtszaken. Ronald, die een aannemer is in het echte leven, zocht een extra bijverdienste en reageerde op een oproep op Craigslist. Volgens de oproep werd een jurylid gezocht voor een documentairereeks. Daarom trekt Ronald de camera’s rond zich nooit in twijfel.

De andere ‘juryleden’, de rechter en de beklaagden zijn eigenlijk improvisatie-acteurs die weten dat alles in scène gezet is. De acteurs speelden tot nu toe voornamelijk kleinere rollen. Susan Berger bijvoorbeeld, die het slaperige jurylid Barbara speelt, had eerder al gastrollen in Grey’s Anatomy en Brooklyn Nine-Nine. Maar naast die eerder onbekende acteurs, zit ook bekende acteur James Marsden, bekend van X-Men, in de jury en cast. Hij speelt gewoon zichzelf omdat ook in werkelijkheid bekende mensen opgeroepen worden voor jurydienst. De makers kozen ervoor om de geloofwaardigheid te bewaren.

@shannonhillnews My new favorite show! #juryduty #amazonprime ♬ original sound – Shannon Hill

Mockumentary

Veel fans omschrijven de nieuwe serie als The Office 2.0. Dat is ook niet ongewoon aangezien Jury Duty door dezelfde producenten Lee Eisenberg en Gene Stupnitsky gemaakt werd. De serie is gefilmd in de herkenbare mockumentary-stijl. Dat is een fictieve komedieserie die in de vorm van een documentaire wordt gegoten. Jury Duty is gebaseerd op het concept van The Joe Schmo Show uit 2003, maar het grote verschil is dat het onwetende hoofdpersonage hoogstens een uur voor de gek werd gehouden en dat de acteurs een script hadden.

De serie komt wekelijks met nieuwe afleveringen en heeft er nu al zes gelost. Helaas is Jury Duty nog niet beschikbaar in ons land op Amazon Prime op dit moment.

Bekijk hier de trailer van Jury Duty.

Meer
Lees meer...