Prince-fans op Paisley Park uitgenodigd om overlijden vijf jaar geleden te herdenken

Prince-fans moeten het ondertussen al bijna vijf jaar zonder hun grote idool stellen. De muzikant overleed namelijk in 2016 aan een onopzettelijke dosis pijnstillers. Vijf jaar is lang, en daarom zijn alle fans van Prince op Paisley Park (z’n huis en studio, die nu een museum zijn) uitgenodigd om de zanger te herdenken.

Prince-fans zijn volgende maand uitgenodigd op Paisley Park om de dood van de muzikant te herdenken. Paisley Park is de naam voor het huis van Prince, waarin ook z’n opnamesstudio gevestigd is. Nog voor z’n dood had de zanger al aangegeven dat het gebouw omgevormd moest worden tot een museum mocht hij ooit sterven. En da’s dus ook gebeurd.

Normaal moet je een toegangsticket kopen voor je het gebouw binnenkan, maar die kost valt in de maand april weg. Op 21 april zal het namelijk precies vijf jaar geleden zijn dat Prince overleed. En volgens z’n nabestaanden moeten fans de muzikant kunnen herdenken.

Love Symbol-standbeeld

“Op de vijfde verjaar van het overlijden van de ongeëvenaarde Prince, opent Paisley Park (z’n huis en creatief toevluchtsoord) z’n deuren. Fans kunnen Prince herdenken en z’n leven vieren”, staat in een verklaring te lezen. Fans die het museum willen bezoeken, moeten hun plekje wel reserveren.

“Gasten kunnen ook bloemen en andere gedenktekens achterlaten aan het Love Symbol-standbeeld aan de ingang van Paisley Park.” Dat standbeeld is vorig jaar gebouwd om Prince te herdenken. Fans die niet naar Minnesota kunnen reizen, kunnen een online herdenking bijwonen.

Drie dagen durend evenement

Toen Prince precies één jaar overleden was, werd een drie dagen durend evenement georganiseerd op Paisley Park. Fans konden optredens komen bekijken, panelgesprekken volgen en het Prince-museum bezoeken. Zo’n herdenking is dit jaar (door de coronacrisis) uiteraard niet mogelijk.

Meer
Lees meer...