Left Right
scrollTop top

“Prince legde bandmakkers boetes op en zette hen letterlijk in het zak”


Prince boetes muzikanten
© Flickr

Muzikanten, die in Prince zijn band speelden, konden de nummers maar beter vanbinnen en vanbuiten kennen. Zijn voormalige bassist Mark Brown meldt dat de overleden zanger zijn bandmakkers boetes oplegde als ze foutjes maakten tijdens optredens.

Vooral ten tijde van The Revolution, de band van Prince tussen 1979 en 1986, was dat een serieus probleem. Dat meldt Brown in zijn autobiografie My Life In The Purple Kingdom. “Ik kreeg ooit voor 1.200 dollar aan boetes tijdens één optreden”, vertelt Brown aan de Amerikaanse krant New York Post. “Dat valt zwaar als je 2.000 per week verdient. Ik dacht ook niet dat Prince me eraan zou houden, maar dat deed hij wel.”

(Sportpaleis schrapt ook Vlaamse acts dit jaar: geen Clouseau, Niels Destadsbader en Bazart binnen.)

Miljoenen

In het boek beweert Brown ook dat Prince hem voor miljoenen opgelicht heeft door hem geen auteursrechten te gunnen voor zijn bijdrage aan het nummer Kiss. Prince had eerst een veel simpelere versie van het nummer klaarliggen. “Ik heb er toen mijn draai aan gegeven en heb dat nummer gecreëerd, exclusief de gitaarstukken en de kopstem van Prince”, zegt Brown.

(Milow ontroert Nederland met emotionele versie van Redemption Song in Beste Zangers.)

De bassist beweert nu dat Prince hem beloofde dat hij toch royalty’s zou krijgen en toch credits zou krijgen op het album. Dat is echter nooit gebeurd. “Dat was één van zijn grootste hits. Als een van de drie schrijvers had ik er miljoenen aan verdiend”, zegt Brown.

Niet veel later vertrok Brown bij The Revolution. Hij legde het later bij met Prince, maar bleef wel met een bijzonder zure smaak in de mond achter. Brown zou nooit meer op professioneel niveau muziek maken. “De muziekindustrie is geen wereld voor aardige mensen”, besluit de bassist.

(Bazart-frontman Mathieu Terryn brengt volgende week zijn croque-kookboek uit.)


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588