Harry en Meghan maken dan toch geen realityserie voor Netflix, nog veel onduidelijk over hun contract met streamingdienst

Prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle zullen dan toch niet meedoen in een realityserie als onderdeel van hun contract met Netflix. Dat laat hun woordvoerder weten aan de nieuwswebsite Deadline. Eerder berichtte de Britse pers dat het royalty-koppel voor de streamingdienst een realityserie zou maken over hun liefdadigheidswerk.

De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle tekenden begin deze maand een meerjarig contract met Netflix. Het echtpaar zou voor de streaminggigant onder andere series, documentaires en kinderprogramma’s produceren. “Onze focus ligt op het maken van materiaal dat informerend is, maar ook hoop geeft”, zeggen ze in een verklaring over hun contract met Netflix. “Als jonge ouders vinden wij het verder belangrijk om programma’s te maken die geschikt zijn voor families.”

Hoeveel de prins en Markle, die geen ervaring hebben met het produceren van films en series, betaald krijgen van Netflix is niet geweten. Ze zouden ook met onder meer Disney en Apple onderhandeld hebben.

Geen acteerwerk

Niet veel later raakte bekend dat een benefietavond voor de Invictus Games afgeblazen was. Dat is een evenement voor gewonde militairen en veteranen dat uitgezonden zou worden door Amazon Prime, de concurrent van Netflix. Als Harry en Markle daaraan hadden deelgenomen, zou dat voor hen geleid hebben tot een financieel conflict.

Harry en Markle wonen al een poosje in Los Angeles. Eerder raakte bekend dat Meghan Markle, die bekend werd als actrice in de serie Suits, haar oude beroep niet opnieuw zal oppikken.

Meer
Lees meer...