Prins Harry: “William sloeg me tegen de grond bij discussie over Meghan”

Binnenkort verschijnt de autobiografie Spare van Prins Harry. Daarin zal hij zijn kant van de feiten uit de doeken doen die ervoor zorgden dat hij afstand deed van de koninklijke familie. The Guardian kon al een passage van het boek inzien en daarin schreef Harry over een hevig conflict met zijn broer William.

Recent verscheen de populaire documentaire Harry & Meghan op Netflix. Daarin vertelde het koppel al openlijk over hoe ze behandeld werden door het Britse koningshuis en waarom ze uiteindelijk besloten om afstand te doen van hun titels en te verhuizen naar de Verenigde Staten. Maar er komt ook een autobiografie door prins Harry en daarin doet hij nog meer onthullingen.

Ruzie met William

The Guardian kon een passage van het boek inkijken en daarin vertelt prins Harry over een incident met zijn broer. In 2019 kregen de twee broers ruzie nadat William Harry’s echtgenote Meghan Markle “moeilijk, onbeleefd en agressief” noemde. Volgens William zei hij dat om zijn broer te helpen. En dat was voor Harry de druppel. In het boek schrijft Harry dat hij in shock reageerde op de woorden van z’n broer. “Ben je serieus? Mij helpen? Sorry, is dat wat je dit noemt? Mij helpen?’. Vervolgens haalde Harry een glas water in de keuken om aan William te geven met de woorden. “Willy, ik kan niet met je spreken als je je zo gedraagt”.

De ruzie escaleerde tot het punt waarop het fysiek werd. “Hij zette het water neer, schold me uit en kwam naar me toe. Het gebeurde allemaal zo snel. William greep me bij de kraag, trok m’n ketting kapot en sloeg me tegen de grond. Ik landde op de hondenbak, die brak onder m’n rug. De stukken sneden in rug. Ik bleef daar even versuft liggen, tot ik rechtstond en hem zei dat hij weg moest gaan.”

Harry schrijft vervolgens dat William inderdaad zijn huis verliet en dat hij daarbij kon zien dat z’n broer spijt had van z’n daden. William bood toen ook al z’n verontschuldigingen aan. Daarna zei hij “Je moet Meg hier niet over vertellen”. Waarop Harry reageerde: “Dat je mij aanviel?”. Wat William vervolgens ontkende. Harry vertelde z’n echtgenote niet meteen over het incident, maar belde wel naar zijn therapeut. Meghan zag later de “schrammen en blauwe plekken” op de rug van Harry, waarna hij vertelde wat er gebeurd was. “Ze zei dat het haar niet verbaasde en ze was niet kwaad, ze was gewoon enorm bedroefd.”

Spare

Het boek Spare waarin Harry zijn volledige verhaal vertelt, verschijnt volgende week wereldwijd in de boekenwinkels. De titel van de autobiografie verwijst naar de rol van Harry binnen het koningshuis, de “spare” of de reserve. Zijn broer William was de “heir”, de erfgename voor de troon. Terwijl Harry enkel belangrijk zou zijn moest er iets met z’n broer gebeuren.

The Guardian, dat al meer van het boek kon lezen, voorspelt dat het voor een grote storm zal zorgen binnen het Britse koningshuis.

Meer
Lees meer...