‘Harry & Meghan’ zorgen voor beste debuut van een documentaire op Netflix ooit

Dat de documentaire Harry & Meghan potten ging breken, dat werd verwacht. Maar één week nadat het eerste deel op Netflix werd gelanceerd, kent de docureeks al het beste debuut van een documentaire ooit. Dat is straf, want het tweede deel verschijnt morgen, op 15 december, pas.

Sinds vorige week is de hele wereld in de ban van de documentairereeks Harry & Meghan. Daarin doen prins Harry en Meghan Markle hun kant van het verhaal en hebben ze het onder andere over de manier van werken in het Britse koningshuis.

Dat zorgt natuurlijk voor de nodige drama, maar daar lijken de Netflix-abonnees juist helemaal klaar voor te zijn. De reeks, waarvan morgen het tweede deel uitkomt, kent namelijk al het beste debuut van een documentairereeks op Netflix ooit. Dat meldt Variety.

Harry & Meghan

De eerste drie van zes afleveringen van Harry & Meghan zijn sinds afgelopen donderdag te bekijken op Netflix. Eind maart 2020 namen prins Harry en Meghan Markle afscheid als senior royals van het Britse koningshuis. Het eerste deel van documentairereeks ging vooral over hoe het koppel haar elkaar had leren kennen en de moeilijke integratie in het Britse koningshuis.

De eerlijkheid en de strakke toon waarmee Harry en Meghan over het Instituut (bijnaam van het Britse koningshuis, red.) praten, zorgt in het Verenigd Koninkrijk al voor heel wat kritiek. Ook op sociale media noemen sommigen de reportage overbodig. Maar toch lijkt het te werken, want de reeks kent een ijzersterk debuut.

Record

Na slechts één week, in de telling zelfs maar vier dagen, zit het eerste deel van Harry & Meghan al aan 81,6 miljoen kijkuren. Daarmee kent het het beste debuut voor een docureeks op Netflix ooit. Op de tweede en derde plaats op die lijst staan, volgens Netflix, Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez en Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel. Maar daarvan zijn geen exacte debuutcijfers terug te vinden.

De kijkcijfers zullen zonder twijfel alleen nog maar toenemen, want deze week verschijnt het tweede deel van de docureeks. In een trailer van dat tweede deel was al te zien dat het er daarin wel eens heftig aan toe zou kunnen gaan. Harry praat daar namelijk open over zijn problemen met het Brits koningshuis en heeft het zelfs over leugens van het Instituut om zijn broer, William, te beschermen.

Bekijk de trailer van Harry & Meghan hier:

Liever iets anders? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...