Pukkelpop 2019: 8 kanshebbers voor het festival

Pukkelpop 2019: 8 kanshebbers voor het festival

De affiches van heel wat grote zomerfestivals beginnen vorm te krijgen, maar naar goede gewoonte is er bij Pukkelpop nog geen enkele naam gelost. Daar komt binnenkort wellicht verandering in. Toch proberen we met enige voorzichtigheid al te raden wie er naar Hasselt afzakt op basis van een aantal aanwijzingen. Hier zijn 8 kanshebbers. Afspraak van 15 tot 18 augustus vlakbij Hasselt.

1. Balthazar

Balthazar staat op 24 augustus op het Franse festival Check In Party. Dat is enkele dagen voor Pukkelpop dat dit jaar plaatsvindt van 15 tot 18 augustus. We zijn er trouwens zeker van dat Balthazar rond die periode op tour zal zijn. Zo staat de band op 16 augustus, tijdens Pukkelpop, op het Portugese festival Paredes de Coura. Met een béétje geluk passeren ze langs Kiewit bij Hasselt?

2. Deerhunter

Ook Deerhunter staat op 16 augustus op Paredes de Coura en op 24 augustus op Check In Party. Ze zijn dus op tour door West-Europa en op welk festival kan je nu beter je kunnen tonen dan op Pukkelpop?

3. Foals

Ook de heren van Foals staan op 23 augustus op Check In Party. De Britse band gaat in juli en augustus touren door Europa. Een concert op Pukkelpop zou hen beslist geen windeieren opleveren. Wij duimen alvast.

4. Tame Impala

Het Nederlandse festival Lowlands vindt tegelijkertijd plaats met Pukkelpop en elk jaar delen beide festijnen heel wat acts vanop hun affiches. De mannen van Tame Impala zijn ook van de partij. Bovendien staan de spacerockers datzelfde weekend ook op La Route Du Rock in Frankrijk. Alsof dat nog niet genoeg is, stond de band in 2015 al eens op Pukkelpop. Fingers crossed!

5. Twenty One Pilots

Ook Twenty One Pilots komen naar Lowlands en La Route Du Rock. De band tourt trouwens met hun nieuwe plaat ‘Trench’ onder de arm. Een optreden op Pukkelpop is dan een strak plan.

6. ASAP Rocky

ASAP Rocky komt naar Lowlands en staat eerder op Dour. Een optreden op Pukkelpop is dus zeker niet uitgesloten.

7. The National

The National komt naar Lowlands en Paredes de Coura. Met een beetje geluk weten ze nog een avondje Pukkelpop aan het weekend te breien?

8. Royal Blood

Ook de wildebrassen van Royal Blood komen naar Lowlands. Een week later trekken ze naar de UK. Wij hopen dat ze onderweg langs de stad van de Ossenkoppen passeren.

Gesponsorde artikelen