Qantas wil langste vlucht ter wereld realiseren: Londen naar Sydney

De Australische luchtvaartmaatschappij Qantas gaat beginnen met het testen van lange rechtstreekse vluchten. De maatschappij wil rechtstreeks vliegen van Londen of New York naar Sydney. Dat zou meteen de langste vlucht ter wereld worden. Als de tests positief zijn start de eerste vlucht al in 2022.

Qantas, de Australische luchtvaartmaatschappij, wil extreem lange, rechtstreekse vluchten invoeren in 2022. En met extreem, bedoelen we dat ook écht. De luchtvaartmaatschappij wil namelijk vanuit New York of Londen rechtstreeks (zonder enige vorm van tussenstop) vliegen naar Sydney.

Testvluchten

Omdat Qantas pionier is, wil het bedrijf zeker weten of het praktisch haalbaar is. Daarom starten ze vanaf het najaar met drie verschillende testvluchten die een echte vlucht moet nabootsen. Op de vluchten zullen zowel werknemers als crewleden aan boord zijn.

De testpersonen krijgen apparatuur op hun lijf, dat de reactie van het lichaam en de gezondheid van de passagiers meet. Er zal onder andere gekeken worden naar het slaapritme van de testpersonen en de consumptie van voedsel.

Geen zekerheid

Tot nu toe ligt er nog niks definitief vast. De luchtvaartmaatschappij heeft nog geen beslissing genomen welk toestel het bedrijf wil: een Boeing of een Airbus? Daarnaast is het ook niet zeker of een van die toestellen een vlucht van 20 uur kan volhouden als het helemaal is volgeladen. Maar ze moeten eerst en vooral de testen afwachten. Als passagiers slecht reageren op 20 uur vliegen, dan wordt de nieuwe route niet doorgevoerd.

Meer
Lees meer...