R. Kelly in de gevangenis aangevallen door andere gedetineerde

I Believe I Can Fly-zanger R. Kelly is in de gevangenis aangevallen door een andere gedetineerde. Dat berichtten Amerikaanse media, en is bevestigd door de advocaten van de zanger. Volgens z’n advocaten zat R. Kelly gewoon op z’n bed toen een medegevangene hem begon te slaan.

De controversiële zanger R. Kelly verblijft momenteel in het Metropolitan Correctional Centre in Chicago. Da’s een gevangenis waar hij vastzit in afwachting van een van de zaken rond seksueel misbruik waarin hij het middelpunt is. De zaak stond normaal in juli gepland, maar toen de coronacrisis uitbrak, werd die naar september verschoven.

“Gewoon aangevallen”

Volgens z’n advocaten is R. Kelly (die eigenlijk Robert Kelly heet) uit het niets aangevallen, terwijl hij gewoon op z’n bed zat. “Het is jammer genoeg waar”, klonk het bij advocaat Douglas C. Anton. “Een andere gevangene had het lastig met de lockdown, raakte overstuur en viel Robert gewoonweg aan.”

De advocaat vertelde nog dat hij had gehoord dat de gevangenis in lockdown gegaan was, omdat buiten mensen aan het protesteren waren voor R. Kelly. Anton benadrukte dat hij dat had gehoord, en niet wist of de informatie correct was.

Heel vaag

Steve Greenberg, een andere advocaat van de I Believe I Can Fly-zanger, reageerde kwaad. De gevangenis blijft namelijk heel vaag over wat er precies gebeurd is, wat de reden voor de aanval is, en hoe het nu met R. Kelly gaat.

“Gisteren vertelden ze ons dat een gevangene R. Kelly heeft aangevallen in de MCC in Chicago”, schreef Greenberg op Twitter. “We kregen daarna heel tegenstrijdige berichten over z’n verwondingen. We hebben nog geen informatie gekregen vanuit de gevangenis, en meneer Kelly heeft ons nog niet gebeld. We hopen dat hij niet al zwaargewond is geraakt.”

“Hoe dan ook is het tijd om meneer Kelly vrij te laten”, beweerde Greenberg. “De overheid kan z’n veiligheid niet garanderen, en ze kunnen hem z’n dag voor de rechtbank niet geven. We zouden geen mensen onbepaald moeten opsluiten, omdat we hen niet tijdig hun proces kunnen geven!”

Tientallen beschuldigingen

Begin 2019 werd R. Kelly gearresteerd. Hij was tien keer beschuldigd van seksueel misbruik, onder andere bij minderjarige meisjes. In juli van dat jaar pakte de politie de zanger opnieuw op. Deze keer werd hij dertien keer beschuldigd van dergelijke feiten.

Afgelopen april probeerden z’n advocaten hem vrij te krijgen op borgtocht, maar die werd geweigerd. De reden die de advocaten gaven was dat R. Kelly bang was om met het nieuwe coronavirus besmet te raken. In mei pleitte hij onschuldig voor z’n zaak in New York. Die zaak zou normaal in juli verdergezet worden, maar werd dus uitgesteld tot september.

Tussen alle zedenfeiten door moest R. Kelly bovendien ook nog voor de rechter verschijnen, omdat hij geen alimentatie meer betaalde aan z’n ex. De zanger had op een bepaald moment nog maar 500 euro op z’n rekening staan, deels door verschillende zaken die ‘onderling’ geregeld waren.

Meer
Lees meer...