R. Kelly’s advocaat vraagt vrijlating aan

Vorig jaar werd de Amerikaanse zanger R. Kelly gearresteerd wegens 13 seksmisdrijven. Maar nu wil zijn advocaat dat de zanger vrijkomt. Dit omdat Kelly al bijna zes maanden zichzelf niet kon voorbereiden voor zijn proces.

Het is al van maart geleden dat Kelly zijn advocaat persoonlijk kon ontmoeten. Omdat de gevangenissen in lockdown gingen, nadat het coronavirus toesloeg, werd er geen bezoek meer toegelaten.

Vrijlating

Normaal begon zijn proces eind september in Brooklyn, maar het werd uitgesteld door de pandemie. Volgens zijn advocaten kan Kelly niet lezen of schrijven, dus was hij niet in staat om de documenten na te lezen. Dit zou ook voor problemen zorgen omdat er geen persoonlijke communicatie was.

Dit is de zesde keer dat zijn advocaten de zanger proberen vrij te krijgen sinds zijn arrestatie in juli 2019. Vier ervan kwamen er door het coronavirus en het risico dat Kelly zou lopen op een besnetting. Drie ervan werden geweigerd.

Gevaarlijk

Maar aanklagers vinden zijn vrijlating te gevaarlijk. Ze vinden hem vluchtgevaarlijk en een gevaar voor de sameleving. Dit omdat hij al in het verleden getuigen en juryleden beïnvloedde. Vorige week nog werd R. Kelly aangevallen in de gevangenis. En dit zal deel uitmaken van de nieuwe aanvraag om vrijlating.

“Dit incident in combinatie met de coronavirusbeperkingen versterkt de noodzaak voor de vrijlating van meneer Kelly. Zo kan hij helpen bij zijn verdediging met raadsman en zich kan voorbereiden op een proces zonder bang te hoeven zijn dat zijn persoonlijke veiligheid in gevaar komt”, zegt Kelly’s advocaat Tom Farinella. “De bijdrage van meneer Kelly aan zijn zaak is hier zelfs nog belangrijker omdat de rechtbank heeft toegestaan de identiteit te verbergen van enkele van de vermeende slachtoffers. En die zullen de belangrijkste getuigen van het proces zijn.”

Meer
Lees meer...